Kliv i grillkarriären
Ytterligare ett snäpp upp som grillare - Bacon Explosion! Från början ett recept från USA (var annars), en grupp som kallar sig BBQ Pitboys, kända med sin grillning från YouTube. Alternativt härrör Bacon Explosion, eller Bacon Bomb eller till och med Fatty från bbqaddicts.com, men det spelar egentligen ingen roll. Själv hade jag aldrig hört talas om den före TV-programmet Sveriges Grillmästare. Men det verkade vara en ganska ultimat grillrätt, med fläskfärs och mängder med bacon, vilket garanterar åtminstone smaken, även om blodkärlen till hjärtat blir mindre glada.
Principen är ganska enkel; en bit köttfärs - i grundreceptet talas om Italian Sausage, men kan vara vilken köttfärs som helst, kryddat efter behag - som plattas ut, fylls med exempelvis knaperstekt bacon(!?!), hackad lök och/eller andra grönsaker, rullas ihop till en limpa och rullas sedan in i en baconväv. Grillas i indirekt värme, så låg som möjligt (för grillen) tills den är färdig vid en innertemperatur på lite drygt 70 grader.
I mitt fall använde jag en blandfärs, 50/50 fläsk respektive nöt, kryddat med korvkrydda till sydamerikansk chorizo, fylld med hackad lök och paprika plus riven ost (lagrad Grevé). Det tog drygt en timme på grillen med indirekt värme, dvs riktig barberque, med lite rökspån på glöden och bbqsås penslad ovanpå och emellan.
Och det blev gott! Väldigt gott, saftigt och med rika smaker. Och så ser det ju så läckert ut, med baconväven den är inrullad i.
Kan med fördel ätas mellan brödhalvor som en slags hamburgare, men blev också god med en sallad och lite goda såser.
En fördel är att grundreceptet kan varieras i det oändliga, det finns knappast några gränser. Så det kommer säkert att bli fler varianter framöver.
Grillvärlden är oändlig. Nu när jag varit ute på bland annat YouTube börjar jag ana. Säkert är det mest av detta känt för många, jag börjar uppenbarligen bara nosa på alla möjligheter. Men, det är roligt.
På återseende//Göran
//GöranR
HÄlsningar Lena
Hälsningar//GöranR
Hälsningar//GöranR
Dessutom längtar jag redan nu till lunch och helgen!
-J!
Min strävan är att text och bild ska gå hand i hand och förstärka varandra; ibland en bild med förklarande text, ibland en text som illustreras av en bild, med alla varianter däremellan.
Jag tycker inte att man alltid måste redogöra för kamera/objektiv plus alla inställningar; på något sätt är vi liksom bortom det, även om det ibland, om det är det som är ämnet för bloggtexten, också kan vara intressant. Men alltså inte när det gäller vanliga bilder.
Min "programförklaring" är också att dokumentera mitt liv i olika situationer, och dela med mig, vilket gör att i de flesta fall blir mina bilder av reportagekaraktär, just fotodokumentation. Trevligt att du uppskattar det.
Hälsningar//GöranR
Det är svårt att fasta på sommaren ;). Man får se det som LCHF, som ju också lär fungera enligt flera. I alla händelser uppskattad bjudmat. Och bacon är ju per definition just osmakligt gott, ibland...
Hälsningar//GöranR