Små korn av lycka i vardagen.
På väg hem från jobbet, stannade till vid affären för den eviga frågan: ”Vad ska vi ha till middag idag.” Trött och hungrig.
Det är farliga stunder. Det är då man köper halvfabrikat, processad mat som går fort att laga, även om den inte smakar så gott. Nu blev det inte riktigt så, det blev renskav, fryst i paket som går ganska fort att laga, kan vara riktigt gott och egentligen inte är processat mer än frysningen.
Men sen när jag öppnade dörren hem med de tunga kassarna i händerna möttes jag av de mest härliga dofter av mat – den nyss hemkomna och i sitt gamla hem tillfällighetsboende dottern (får tillgång till sin egen lägenhet om några dagar) hade lagat kåldolmar! Hon hade inte gjort dem själv, de var frysta, men de var hemgjorda innan de frystes (vi känner en tant som lagar rysk mat på beställning, helt underbara grejor) och de smakade väldigt gott.
Och känslan att få sätta sig vid dukat bord var obetalbar. Renskavet får vänta!
På återseende//Göran
Renskav är suoerduper gott det också, för att inte tala om souvas, bor du inte för långt bort från Spånga så finns där en köttaffär som säljer fryst souvaskött. Om du äbdå är där så passa på att köpa lite av deras hemgjorda blodpudding också.
Nu blev det nöstan som en reklamkampanj för den butiken, men det är de värda. Pensionärer har rabatt på tisdagar. 😊
Nu blev jag så frestad och sugen på kåldolmar ser så gott ut, undrar om inte en macka med julskinka på kan dämpa det suget nu.
Apropå skav - hade tillgång till renkött när jag bodde i Luleå, brukade köpa en ren vid sarvslakten i augusti. Sen hade jag riktigt skav, dvs den frysta halsen togs fram, så skavde man av lagom mängd med slidkniven; med lite lök, svamp och grädde plus potatismos och lite lingon - himmelskt.
Hoppas skinkmackan blev god!
//GöranR
//GöranR
Vi har något liknande här i Trollbäcken, en köttbutik med vad jag förstår lika hög svansföring, om än inte så stor och utbyggd.
Dennis kommer med all säkerhet att få ett besök av mig framöver.
//GöranR
Sten
Men kåldolmarna b lev ju dubbelt goda för att jag fick sätta mig vid dukat bord.
Må väl//GöranR
Mv/G
//GöranR
//GöranR
De e inte så dumt! :)
/B
Ps. Fast jag har smörat för det!
Så i går bjöd jag på mina specialare när min fru kom hem! Grönsaksbiffar! (Potatis, morötter, purjolök, jordärtsskockor, vitlök i äggblandning och se'n i stekpanna! Väl kryddade! Å till det surkål, grönsallad med tomater, lingonsylt och en mycket bra öl från Gotland! :)
//GöranR