Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

På banan igen - och årets första Tårta (för mig)

Den 20 dec. 2017 fick jag ett nytt knä, en lite tidig men välkommen julklapp. Dock innebar det att jag blev bunden till soffan (och TV’n) mer eller mindre under hela januari och det är först nu jag har börjat komma mig ut – lämnade tillbaka kryckorna i förrgår. Igår var det Tårtan, vilket var det bästa incitamentet för att komma ut och ta med kameran, som jag inte rört sedan före jul.

Synnerligen roligt att träffa alla gubbarna, att fylla på samlingen av ”gubbaporträtt” och delta i det fotografiska samtalet igen. Som vanligt högt och lågt, från knäoperationer till hur man lever i förhållanden (med lite tonvikt på hur man försvarar nya prylinköp och kameror…), förutom pryldiskussion med vederbörlig beundran av medförda Leicakameror, inte minst SL-varianten (med övertäckt Leicalogga) och ända till den vanliga nördiga neddykningen i de historiska annalerna med diskussioner runt tidiga väst- och östtyska och ryska objektiv och kameror, exempelvis Zeiss och Minox med flera.

Kombinationen trevligt sällskap, bra diskussioner och gott fika i en trevlig lokal där allting händer kan aldrig överskattas!

På återseende//Göran

Inlagt 2018-02-15 17:44 | Läst 866 ggr. | Permalink

"Som sagt, mycket stor spännvidd på diskussionsämnena va de! Och åsikterna framfördes med respekt och hänsyn! Och snygg kamera jag håller i handen1 Skick A- på kameran, för det va ett millimeterstort märke i bottenplattan, ett märke som jag petade bort med tumnageln! Men har du du tagit ut kameran ur förpackningen, så e det naturligt ett A- hur snygg den än är! :) /B"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Som sagt, mycket stor spännvidd på diskussionsämnena va de! Och åsikterna framfördes med respekt och hänsyn!

Och snygg kamera jag håller i handen1 Skick A- på kameran, för det va ett millimeterstort märke i bottenplattan, ett märke som jag petade bort med tumnageln! Men har du du tagit ut kameran ur förpackningen, så e det naturligt ett A- hur snygg den än är! :)
/B
Svar från gorred 2018-02-15 21:31
Det fotografiska samtalet är alltid hög klass på Tårtan, vad vi än pratar om! Och den nya kameran var direkt mint condition - mycket nöje!
//GöranR
Hej Göran.
Tillykke med dit nye knæ. Når jeg ser billederne fra jeres fotofika, bliver jeg altid misundelig. Jeg har forsøgt, om jeg kunne arrangere noget tilsvarende her i byen, men uden held so far.
Fine portrætter og nogle herlige situationer imellem - især nummer 4.
Mvh. Erik.
Svar från gorred 2018-02-15 21:33
Tack Erik! Det nya knäet fungerar bättre och bättre. Och det är ett el dorado för snap shot portraiting på Tårtan ;) Vid sidan av samtalen förstås.
//GöranR
Vad trevligt att det börjar bli ordning på 'gångjärnen'.. Fina porträttbilder här1
Hälsn!
Svar från gorred 2018-02-17 04:16
Tackar! Jo, "gångjärnen" är viktigare än man tror. Och fungerar de så gör det inte så mycket att det tjuter i flygkontrollen ;)