Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Idag var jag på fotoutställning, vernissage – 3+3 fotografer

En vernissage är en öppningsceremoni för en utställning på museum, konstgalleri eller liknande institution. Ordet vernissage är franska och betyder "fernissning, lackering". Ordet kommer från den tiden då konstnärerna fernissade sina målningar, när de gjorde detta precis innan öppningen av en utställning luktade det fernissa om utställningslokalen, därav namnet. (Wikipedia och avdelningen onödig men lite rolig information…)

Men det luktade inte fernissa idag då 3+3 Fotografer ställde ut sina alster på Galleri Fotografi på Söder i Stockholm, på den kända Hornsgatspuckeln, granne med det i fotokretsar illustra fiket Tårtan och en mängd andra små affärer och ateljéer. Däremot var det en fröjd för ögat och förstås väldigt trevligt att träffa gamla fotokompisar.

3+3 Fotografer betyder i sammanhanget Krister Kleréus, Per-Erik Åström och Göran Tonström, som nu ställer ut tillsammans med Annelie von Wowern, Anna Lithander och Anna Eklund.

Detta innebär, som Per-Erik så träffande uttrycker det: ” Sex fotografer, sex olika sätt att fotografera men med en gemensam passion för gestaltning och bildberättande.”

Och precis så är det. Precis så uppfattar jag det när jag går omkring och trängs med alla andra i den ganska lilla, men ändamålsenliga lokalen. Det är väldigt hög klass på bilderna; i mina ögon intressanta motiv och projekt som berör och fångar och inspirerar. Det är överlag ett bildberättande som verkligen betyder.

Sammantaget en trevlig eftermiddag på Stockholms Söder. Jag vill gärna komma tillbaka när det kanske inte är så trångt, inte är så mycket folk för att ytterligare kunna ta till mig och njuta av bilderna.

På återseende//GöranR

Inlagt 2024-09-28 20:00 | Läst 169 ggr. | Permalink

"Fina bilder! Ibland saknar jag verkligen Sthlm!"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ett utmärkt fång bilder (ja, då menar jag inte vissa skumma individer på de två sista...😉) från en välbesökt och trivsam vernissage! Men, som alltid efter vernissageträngseln, man behöver nog komma igen vid en lugnare tidpunkt. Väldigt trevligt att träffas var det i alla fall!
Svar från gorred 2024-09-28 23:22
Tack Per, precis så! Och "skumma individer" behövs alltid 😎.
//GöranR
Fina bilder! Ibland saknar jag verkligen Sthlm!
Svar från gorred 2024-09-28 23:24
Tack Lena. Jo, ibland händer det att man tar sig upp till storstan, som en vanlig människa, och hittar nånting kul.
Värt att åka på, faktiskt.
//GöranR
det ser fint och spännande ut
fin bild på dig också
/nger
Svar från gorred 2024-09-28 23:25
Det var ur många synpunkter, inte minst de konstnärliga, väldigt fint.
//GöranR
Kul att ses och en mycket fin och sammansatt utställning. Och precis så trångt och svettigt som en riktig vernissage ska vara.
/Gunnar S
Svar från gorred 2024-09-28 23:27
Jo det var en riktigt bra tillställning, och en riktigt bra öppning av utställningen. Och alltid trevligt att träffas i verkligheten!
//GöranR