Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Tema 207: Nät (36/365)

Kanske inte helt uppenbart, men finns där i alla fall, eller jo, rätt uppenbart, faktiskt. Tema nummer 207 Nät, inlägg 36 av 365 i Fotoutmaningen 2014. Bilden tagen den 2.februari 2014 på ett litet matställe på Söder i Stockholm, faktiskt i det område som kallas SoFo (Söder om Folkungagatan), där det finns väldigt mycket små och större spännande och annorlunda ställen. Det här var typ rustikt och ekologiskt, något som direkt tilltalar mig! Bra att ha en dotter som släpar med en ut på söndagsluncher. 

Olympus OM D E-M5 med Lumix G 20mm/1,7, vid 1/20sek, f/2,2 och ISO 400.

En tämligen hanterbar kombination, nästan fickvänlig, frånsett att jag inte helt nöjd med objektivet. Det tecknar skarpt, har en stor största bländare, är litet och smidigt, men jag känner mig inte helt bekväm med brännvidden, dvs motsvarande 40mm. Det förefaller inte vara så stort hopp  upp till 50mm, men där har jag en glugg som känns mycket bättre, också en Panasonic, med Leicastämpel, Summilux 25mm/1,4.

Som vanligt finns mer information om och bilder från Fotoutmaningen 2014 om ni klickar på bildlänken här till höger.

Vi fortsätter vår resa. På återseende//Göran

Inlagt 2014-02-05 21:49 | Läst 992 ggr. | Permalink

"Tänk, jag tycker tvärtom, jag älskar Panasonic 20mm. Det där med Leicastämpeln ska man nog inte hänga upp sig för mycket på, japanerna kan datorberäkna sina gluggar själv o behöver ingen hjälp av vare sig Leitz eller Zeiss, det är bara namnet o ett sätt att höja priset. Men din bild är OK! Hils, LO"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tänk, jag tycker tvärtom, jag älskar Panasonic 20mm. Det där med Leicastämpeln ska man nog inte hänga upp sig för mycket på, japanerna kan datorberäkna sina gluggar själv o behöver ingen hjälp av vare sig Leitz eller Zeiss, det är bara namnet o ett sätt att höja priset. Men din bild är OK! Hils, LO
Svar från gorred 2014-02-05 23:31
Fast det är inte namnet, eller stämpeln i sig, det är brännvidden, som fastän inte så stor skillnad i mm gör stor skillnad för mig.
Kul att du gillar bilden. Blev lite underlig vinkel, så skärpan/skärpedjupet blev lite skumt. Den är ordentligt beskuren, så, visst är det ett bra objektiv.