Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Språk och mat

Det verkar som man alltid har nåt att fira i Spanien, festmarknader med restaurangtält och uppträdanden. Vi gick förbi på vår kvällspromenad och kunde förstås inte låta bli att titta in. Massor med folk, massor med olika restaurangtält där man kunde få både fisk och kött och grönt, och så den ofrånkomliga flamencon på en stor scen mitt i alltihop.

Men vi stannade inte där. Vi hade fått nys om en georgisk restaurang som vi blev nyfikna på och styrde kosan dit. Det är i sanning internationella strömningar i den spanska före detta fiskebyn, många från Ukraina, Ryssland och fler av de forna sovjetstaterna bor här. I och för sig inte så konstigt, på 1990-talet var den ekonomiska situationen i gamla Sovjet i botten. Samtidigt blomstrade Spanien, och då flyttade man hit. 

På restaurangen träffade vi Leila och hennes man, från Georgien. Min frus modersmål kom till stor nytta, och vi blev väl undfägnade med typisk georgisk mat; soppor, fyllda auberginer, bröd fyllt med färskost och shaslik, ett köttspett med en underbar paprikasås till. Vi blev proppmätta, och så bjöd Leila på en hembakad äpplekaka... Men den gick ner den också. Det hjälpte med en liten georgisk vodka, bland det godaste jag druckit i den vägen.

En mäktig upplevelse, i flera avseenden. Dit går vi gärna igen.

På återseende//Göran

Inlagt 2019-05-30 23:51 | Läst 2103 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
2019-05-31 08:27   Catharina Neidenmark
Visst är det fantastiskt när man hittar de där små pärlorna som turistbroschyrerna inte nämner med ett ord! Vi hittade också några fina, lokala ställen, under våra år i Altea La Vella.
Svar från gorred 2019-05-31 10:50
Eller hur, visst är det så. Här finns både georgisk och spansk mat och väldigt bra bemötande och service. Något hjälpte det väl med ett gemensamt språk, men det fanns en självklar vänlighet där ändå.