Skinka status post julafton
I och för sig går skinkan åt även efter jul. Skinksmörgås med senap smakar gott inte bara på julafton, eller dan före, men det finns andra varianter att äta den ändå. Det mest klassiska är väl pyttipanna, och det var på gång idag, tills jag kom på att man kunde göra en gammal hederlig ost o skinkpaj, en Quiche Lorraine (egentligen min hustrus förslag, men det var min idé från början).
Ost och skinkpaj, eller för den delen pajen som mat var ju populärt på -60 och -70-talen, men har, åtminstone för mig, fallit i glömska; det var längesedan jag åt paj överhuvudtaget. Lite synd, för det är gott och relativt enkelt att göra. Pajen går att äta varm eller kall, den far väl av att värmas upp, om man vill det, och det är en bra lunchlådemat eller till och med utflyktsmat.
Så det blev en Quiche Lorraine idag. Och det var lika gott som jag hade föreställt mig det och mindes, inte minst ackompanjerat av en fräsch sallad och en pilsner.
Och skinkan gick ändå inte åt, det räcker både till nån mer smörgås och pyttipanna.
På återseende//Göran
HaD/Gunte..
God forts//GöranR
Det er nogle både smukke og appetitvækkende fotos, som du viser her.
Stor respekt.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Tack för en - som vanligt - trevlig kommentar. Uppskattas. //GöranR