Men vi glömde sillen...!
Vårt julbord anno 2021; Balans, en lagom blandning utan överdåd med målsättning att man skulle kunna äta lite av varje utan att bli så där proppmätt med åtföljande paltkoma som annars är så vanligt med julbord.
Blandningen innehåller det bästa av åtminstone två världar, det svenska och det ryska julköket. Julskinkan är självklar, bakad och rökt i grillen, vildsvinsprinskorven och kycklingsköttbullarna tillsammans med sallad Olivier och Sill Under Täcke. Vi tog inte med vinägrettsalladen i år, men det var meningen. Jansson är förstås självklar plus lite smått och gott; bröd, en lagrad cheddar, julmust och julöl och en god vodka (några saker utanför bild).
Och alla åt och drack med relativ måtta men ändå god aptit och under trevlig samvaro, och ändå, eftersom allt är så gott, blev åtminstone jag så där lite övermätt, den där känslan där man upplever att man inte behöver äta på en vecka, liksom.
Och efteråt kom vi på: Sillen stod kvar i kylskåpet! Men ingen hade egentligen saknat den på julbordet, och som någon sa; Det fanns ju ändå inte kokt potatis som i så fall borde ha hört till.
Sillen blev god på frukostmackan dan därpå.
På återseende//Göran
God försättning//GöranR
Hälsningar Lena
Texas låter härligt. Turkey with stuffing then, right!
God fortsättning//GöranR
Allt gott//GöranR