Makrill, i Stockholm?
Som tidigare västkustbo van vid den pinfärska makrillen som är så god. Som stockholmsbo lite mer skeptisk; makrillen är en skör fisk som inte far väl av lagring, och jag har aldrig känt mig säker på att få makrillen så färsk som förut.
Men efter att ha blivit upplyst om de sanslösa förhållandena där fisken skeppas fram och tillbaka från överallt i Sverige, innan de når ut till restaurangerna eller affärerna har begreppet "färsk" lite tappat sin laddning. Och när jag då såg några makrillar ligga i fiskdisken hos min lokala handlare kunde jag inte låta bli, utan slog till.
Och stekta makrillfiléer, med en gräddig vitvinssås med dill, kokt potatis (jag är svag för kokt potatis) och lättkokta sparrisstjälkar, är en högtidsmåltid i all sin enkelhet. Med en ljus dansk pilsner till, förstås (makan fick vitt vin, en StClair, Chardonney - inte dum faktiskt).
Omsorgsfullt byxade makrillfiléer
Och sen ner i pannan
för att sedan avnjutas...
På återseende//Göran
//GöranR
//GöranR
Nu när jag bor i sydöstra Småland vet jag att det finns massor av olika sorters Isterband, kroppkakor och ostkaka. Har dock funnit Vätternröding 20 mil västerut vid Gyllene Uttern och det var inte dumt heller.
Dina bilder är inspirerande och sätter igång salivutsöndringen, det ser riktigt gott ut! Tänker du våga dig på att göra Isterband framöver?
Att göra isterband hör inte till de lättaste av korvmakningsprojekt, men likafullt ligger det i någon slags pipeline - vi får se. :)
//GöranR
//GöranR
Vi använder den till agn vid linefiske...
/Synnöve
Hälsningar//GöranR