Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Det är – förstås – en folkfest, som vanligt!

Planket, den nu närmast legendariska fotoutställningen i kulturkvarteren på Stockholms Söder, ägde (äger?) som vanligt rum en helg i augusti (tempus lite osäkert; när jag skriver detta är det fortfarande lördag vilket är den dagen då jag kunde komma, men där ju utställningen fortgår ytterligare en dag, dvs i morgon söndag…)

Och som vanligt (för visst är det så?) vackert väder, åtminstone idag lördag där de beskäftiga råden till utställarna att ta med sig ett plastskynke och nåla upp det ovanför bilderna så man vid eventuellt regn kan fälla ner och skydda sina alster kom på skam. Solen sken över folk och fotografier, och det var riktigt varmt!

Det var alltså (som vanligt) mycket folk, många som tagit sig dit från både när och fjärran, många som man känner som både ställde ut och som var publik, så det tog – som vanligt – jämförelsevis lång tid att förflytta sig även korta sträckor längs planket; så mycket att titta på, så många att prata med.

Planket är ju en exposé över många stilar och många typer av fotografi, i mina ögon en styrka och glädje med utställningen. Det finns något åt alla; natur, porträtt, färg respektive svartvitt, suddigt och experimenterande och knivskarpa linjer och former. Bilderna är analoga och digitala, och jag tror till och med jag hittade bilder tagna med  mobilen 😎

Jag tyckte mig höra något om att göra speciella platser, grupper, för just analoga respektive digitala bilder, vilket jag emellertid inte kunde verifiera. Och tur var väl det. I min värld vore det en smärre katastrof. I min värld är en bild en bild, helt oavsett vilket verktyg den är gjord med, vore det så en hålkamera, en automatisk Kodak Brownie, en gammal SLR eller en modernare DSLR, eller till och med en mobilkamera. Att var och en hittar sin egen stil, använder sina verktyg är ju bara positivt och roligt, och det gäller att akta sig för en missriktad snobbism här.

Det är med beklagande jag nödgas konstatera att jag inte kan komma i morgon, söndag! För det här är väldigt roligt, ur många avseenden.

På återseende//Göran

Inlagt 2024-08-17 22:40 | Läst 365 ggr. | Permalink

"Göran. Du fångar oss med din lins,både män och några kvinns. Nästa gång vill jag höra din sång. Trevligt möte som alltid. Cristina"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Superba bilder har du tagit, roligt att se folk. Men minns man dina Tårtanbilder blir man ju inte helt förvånad....

Delar helt dina åsikter om uppdelning av bilder! Vilken del av planket hänger de vänsterhänta fotograferna på? Eller de rödhåriga? ;-)
Svar från gorred 2024-08-18 12:01
Tack Per, väldigt uppskattat! Och instämmer, kategorisering kan nog vara bra ibland, men meningslösa grupperingar är oftast av ondo.
Ha det//GöranR
Fina bilder och trevligt att råkas. Jag tycker absolut att det ska vara blandat och jag har inte heller något behov av att veta vilken typ av kamera som använts.
Hälsningar Lena
Svar från gorred 2024-08-18 22:16
Tack Lena, och instämmer. Det är alltid trevligt att träffas, och som jag misstänkte; det är flera av oss som det inte spelar någon roll för om det handlar om FF, APC-S, m43, film eller digitalt eller ens vilken kamera som använts (Nikon eller Canon - eller Sony?) - befriande!
Ha det! //GöranR

PS: I sammanhanget måste jag säga att jag alltid uppskattar dina blogginlägg; alltid väldigt bra bilder och trevlig läsning (sägs här om jag inte alltid kommenterar...).
2024-08-19 02:08   Cristina.carlstedt
Göran.
Du fångar oss med din lins,både män och några kvinns.
Nästa gång
vill jag höra din sång.
Trevligt möte som alltid.
Cristina
Svar från gorred 2024-08-19 02:28
Cristina.
Att fota är ju del av livet
En bild säger mer än vad som blir skrivet
Musik och sång är dock inte heller fel
Jag lovar att du ska få ta del
När nästa gång det blir konsert
Även om jag inte nu vet riktigt när.

Uppskattar också när vi ses!
//GöranR