Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.
Mer barberque - rökta räkor.
En enkel men ack så god klassiker!
I mars nån gång beställde jag non stickgrillmattor, De kom i förrgår! Men det borde väl firas, så varför inte med en av anledningarna till beställningen - rökta räkor. Perfekt, eftersom räkorna inte faller mellan gallren, vilket också borde passa andra smärre saker man vill grilla. Och det fungerade klockrent.
Mina grillhandskar, egentligen helt vanliga svetshandskar, må vara fula, använda som de är, men väldigt effektiva och bra när det gäller att hantera varma grejor.
Med lite tryffelaioli, ett glas gott vitt vin och en rostad brödbit så.
Mer behövs inte.
På återseende//Göran
Inlagt 2020-08-04 22:02 |
Läst 1378 ggr. |
Permalink
Mvh/Gunte..
//GöranR
//GöranR
Hälsningar Lena
Det här är ett väldigt enkelt men ändå väldigt gott sätt att tillaga räkor; indirekt värme mellan 120 och 130 grader i knappt 20 minuter - räkorna ska vara frysta när man lägger dem på det här "nonstick" gallret. Värt att pröva!
//GöranR