Bilder, berättelser och tankar från vardag och fest i mitt liv.

Man vet när sommaren är här när...

Midsommar har just passerat, sommarens höjdpunkt eller? Nu är det väl bara nedförsbacke till snö och is, regn och rusk och mörker, tills vi börjar om igen nästa år. 

I och för sig tycker jag just försommaren, från slutet av maj och till nu är det vackraste perioden. Det finns en fräschet, eller fräschör i prunkandet i naturen som jag gläds åt.

Sommaren kommer under den här tiden gradvis, men man vet att sommaren är här när kören, min kör The Entertainmen, har terminsavslutning med sommarkonsert halvvägs in i juni, den här gången i Vita Bergen på Stockholm Söder, den berömda park- och friluftsteatern (jag säger bara Carl Anton...!), tillsammans med körerna Alba och Stockholm United. Den sistnämnda kören är en i barbershopsammanhang en rätt så ny grej, en mixad kör, dvs både herrar och damer, i det här fallet bildad av just medlemmar ur körerna Entertainmen och Alba.

Och efteråt bar- och körhäng nere hos Kajsas I Parken. Och självklart sjöng vi taggar tills stället stängde och vi blev utkörda...

På återseende//Göran

 PS: Att ”sjunga taggar”; ”the tag, taggen” är de sista takterna i en melodi, avslutningen, som ofta innehåller väldigt typiska och vackra harmonier. Det är en sport att excellera i de här harmonierna och inte behöva sjunga hela sången….

 

Inlagt 2024-06-22 15:20 | Läst 188 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Göran.
Dina bilder från körträffarna utstrålar glädje och entusiasm.
Jag blir glad att se dem.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från gorred 2024-06-22 23:17
Tack snälla Erik! Uppskattas - det är det jag vill uppnå med mina bilder.
//GöranR