Bryggt eller snabbt - en smaksak
Man kan inte komma ifrån att snabbkaffe är snabbt och bekvämt. Men bryggandet har sina förtjänster i både smak och trevnad. Den längre processen av de två skapar mer förväntan och alla vet ju att ”den som väntar på något gott...” osv. I dagens snabba levnadstempo verkar det snarare som om man ”väntar alldeles för länge” om det tar mer än några sekunder. Men ok, ibland måste det gå fort. Men allt som oftast kan man ta det lite lugnare och njuta lite. Själva processen kan ju bli en meditativ övning.
Farmors kaffekvarn
Mormors kaffemått
För mina eventuella asiatiska läsare kan man göra samma jämförelse mellan tépåsar och téceremoni. De förstår då bättre vad jag menar. Téceremonin är en riktigt lång historia som bygger på skicklighet, både av värdinna och gäster. Dessutom med ett stort mått skicklighet i konversationens ädla konst. Inget ytligt mingel där inte.
En ynklig tépåse
Refrängen i detta inlägg blir till slut: digitalt eller på film? Det är som vanligt en smaksak. Och allt har sin tid. Fast det ena smakar mer...
”Allt har sin tid,
det finns en tid för allt som sker
under himlen” säger Predikaren i 3:e kapitlets första vers.
Snygg kvarn, förresten!
Och doften som kommer vid malningen,
och doften som kommer vid bryggningen!! :)
Som sagt, vissa saker tar litet längre tid!
Från vad då!? ;)
/B