Mitt fotografiska minne

Redo för Sibirien

Bengt Björkbom har adresserat alla nyblivna Kievägare i ett par bloggar. Jag är en av dem. Jag köpte min i december innan snön föll och sedan dess har det ju varit ett Sibirienliknande klimat vissa dagar.

 

Eftersom det förmenta området han skrönar om verkar omfattande så har jag utrustat min Kiev så här:

Kamerahus: En Kiev 4 AM från 80-talet. Inte den bästa om man ska tro Bengans ryska kontakter men eftersom den är servad av Sveriges främste Contax/Kiev-kännare räknar jag med att den är OK för en utflykt till Sibirien.

Objektiv: Jupiter 12, 2,8/35, med Contaxbajonett och UV-filter. Jag är ingen fågelfotograf och uvar ska jag inte ha några bilder på! Det här är ännu den kortaste brännvidden jag har till Kiev men jag hoppas få med det mesta av nedslagsområdet i en bild. Objektivet är också från 80-talet.

Sökare: Voigtländers fyrkantiga 28/35, ljusstark, klar och tydlig. Kievens sökare i kameran är för 50 mm så jag måste se bättre att jag får med allt.

Film: Tri-X, vad annars?

 

Den här konfigurationen passar ypperligt innanför anoraken eller vad det nu blir. Den är kort och kompakt, vida överlägsen en SLR med tele på. Och sist lite bilder på Sibirienekipaget.



Standardpose



Benganpose



Storebror-ser-dig-pose eller Porträttpose med fokus på ögat


Eders ryssälskare

Inlagt 2010-02-04 18:40 | Läst 5818 ggr. | Permalink

"...men hur mäter du ljuset? Du har ju ingen puckel!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
...men hur mäter du ljuset? Du har ju ingen puckel!
Svar från N Thomas Meldert 2010-02-04 19:55
Solen skiner i Sibirien också! СОЛНЕЧНЫЙ 16 =)
Sibirien, hmmm... alltså, Vasastan?

Att döma av vad jag läst så är Kiev från 80-talet inga höjdare. Låt oss hoppas att ditt ex håller måttet för en fotopromenad i vinterkylan från Surbrunnsgatan till Vanadislunden :-)
Svar från N Thomas Meldert 2010-02-04 20:22
Jag har större tilltro till denna apparat än du =) Och ryska Sibirien eller Stockholmssibirien är ingen större skillnad i dessa dagar.
Fina bilder! :)

Men...tycker en fyrkantig sökare ser konstig ut...
Jag kan köpa den billigt av dig! ;)

Å har Peter servat kameran då e det bara att köra!
Svar från N Thomas Meldert 2010-02-04 21:34
Jag köpte den av Peter så den är nog ok! Å jag tycker runda sökare ser konstiga ut. En fyrkantig passar liksom bättre med kamerans formspråk. Fast en rund passar ju bättre med objektivets =) Den är kompaktare än en rund! Å den är inte till salu!