Mitt fotografiska minne

Anfang und Abschluß

Om konstverken i filmens början och slut

En bonus när man fotograferar med film är de bilder man tar medan man tar sig fram till ruta ett och det oväntade slutet som uppstår i en del kameror. Den bästa bilden blev kanske halv eller så hamnade den i klorna på framkallningsklypan. Här är några smakprov från filmens underbart överraskande värld. Och kom inte och säg att det är mina bästa bilder! >:/

         

         

         

         

         

En del av dessa är fina minnen i all sin enkelhet. En del påminner om platser för filmbyte.

De klart sämsta kamerorna att bjuda dessa läckerheter är min Chinon Genesis II och Olympus µZOOM115 som har helautomatisk fram och tillbakaspolning. Men så är de tråkiga också.

Mellanformataren

PS
Gör om det där i en bi... digitalkamera om du kan! 

PPS
Varje likhet med nu levande eller döda personer är helt oavsiktlig.

 

Inlagt 2011-07-23 18:56 | Läst 10783 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Där har du en oslagbar poäng med gamla kameror. Jag har aldrig tänkt på det här, det är ju läckert! Det är som att kameran valt motiven på egen hand och fotografen har inte haft en aning om vad som fastnat på bild.
Nu måste jag leta fram några gamla negativ, ha det gott! /Thomas
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-23 21:44
Kameran visste vad den gjorde. Och fotografen var tanklös, som vanligt =)
Ja, nu ser jag att det va bättre förr!! Stillfilmens nostalgi är åter. Och jag förundras över dina kamerors kompositioner. Speciellt tredje från slutet där kameran anpassar horisonten till hotdog'en på reklamskylten. Ja, inte ens digitalt hade detta funkat!!

Och nej, detta är inte dina bästa bilder. Detta är bättre än så!!
Med besväran om en trevlig helg! /Peter
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-23 21:47
Ju förr desto bättre! Hotdogbilden är ett lysande bevis på att det kan finnas programautomatik i en filmkamera också. Hot dog-recognition! Letar reda på korvbodarna när man är på stan och fotar och blir hungrig. Jag besväras dessbättre av fina helger =)
Jag har alltför många bilder av min arga haka underifrån - detta sker när jag försöker fälla in objektivet på Rollei 35. De bilderna är faktiskt inte alls läckra!
ylva_h 2011-07-23 22:38
Påminner om familjens gamla smalfilmer, de flesta slutar med närbild på ett par ögon när fotografen försöker få loss inspelningsknappen som alltid fastnade i intryckt läge...
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-24 07:17
Anna: Det kräver väl lite medveten finess att få bra bilder i början och slutet av filmen =)
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-24 07:19
Ylva: Det påminner mig om min förra fru som ofta inte lyckades stänga av videokameran. Det blev ofta många minuter vägg eller annat stilleben =)
Jag orkade inte läsa texten, men det var en fantastisk samling kreativ fotografi. Kul att du tagit ett steg i din fotografiska utveckling ;)
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-24 07:24
Men texten var ju ovanligt kort! Och bilderna tar större plats! Är du redan så utschasad på semestern att du inte ens orkar läsa några rader? Du behöver börja jobba för att vila upp dig =)
Som du ser har jag utvecklats från det här till att använda en digitalkamera som aldrig ger mig några bra början och slutbilder.
Den där typen av överraskningar kan jag inte påminna mig att jag känt någon glädje inför!
Svar från N Thomas Meldert 2011-07-24 07:25
Så du klippte bort konstverken?
EGW 2011-07-24 18:37
Nej, om bilden var dålig avstod jag från att bli glad :-D