Mitt fotografiska minne

Tusende bloggen

Om gräset på andra sidan vintern

Det är väl inte så konstigt att fotograferandet går i stå i dessa pandemitider. Jag är i första hand en utomhusfotograf och finner mig sällan  med kameran redo för bildtagning inomhus. Vårt hem är inte mycket att visa och stilleben är inte heller min grej.

Men snart går jag ur idet om pandemin, politiker och folkhälsomyndigheten tillåter. Då jä...

Det här är den tusende bloggposten. Den första publicerade jag den 29 juli 2008. De sista hundra har det varit trögt att författa. Lust och inspiration har fattats mig. Och något att skriva om. Och bilder till det. En del återanvänder bilder i all oändlighet men det försöker jag låta bli. Jag vill ta nya.

Här skriver jag mina bloggposter.

Eders Hängivne

Inlagt 2021-02-24 12:19 | Läst 3984 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Känner alltför väl igen mig i din text...
//GöranR
Svar från N Thomas Meldert 2021-02-24 16:40
Då är vi två i alla fall.
Grattis till tusen! Själv har jag en bit kvar dit. Men jag har gjort fler poster än de som finns nu. Tror det var 2013 som jag raderade allt jag dittills lagt in och började på ny kula. Ja det skulle komma stora leveranser vaccin i mars hörde jag på radion idag. Hoppas få del av dom, så vi kan åka till huvudstaden, och även hämta min tank hos dig :-)
Svar från N Thomas Meldert 2021-02-24 16:41
På jobbet har vi fått föraningar om att återgången till kontoret skjuts fram till efter sommaren. Då har jag gått i pension.
Grattis till tusende bloggen.! Och visst är det lättare att hitta motiv ute än inne. Nya bilder ska det också vara, det tycker jag också. I nödfall från arkivet, men helst dagsfärska. Det händer att jag fuskar, mest beträffande kravet på dagsfärska ( senaste veckan är helt ok) bilder. Men nå´n gång har det väl hänt att jag visat samma bild igen......Koncentrerad och bra arbetsplats,, ser fram mot fler bloggar därifrån! Hälsningar/ Björn
Svar från N Thomas Meldert 2021-02-24 16:44
Min fru undrar om jag hittar det jag behöver. Jag är helt oförstående!
Jag gillar ju riktigt gamla bilder, liksom du, men jag vill helst ha nya bilder från mina senste äventyr. Låt vara att de ska framkallas först =)
1000! Vilket jubileum! Får hoppas att det blir nytändning efter pensionen då, så orkar du 1000 interssanta inlägg till innan Fotosidan pensionerar sig :)

Nu börjar det ju bli drägligt klimat för utevistelse igen. Inventerade kameraskåpet (skåpen) här om dagen och hittade 5 kameror med film i. 2020 var ett skitår fotomässigt, så det mesta är från 2019. Nu två tömda i alla fall. Och alla exponeade filmer från kylen är framkallade. Kanske 2021 kan arta sig till något båttre.
Svar från N Thomas Meldert 2021-02-25 07:28
Jag trodde kanske inte att jag skulle hålla ut hela vägen. Men det gick till sist. Och det finns ett par till på lager.

Ja, 2020 var ett skitår. Det blev inte många bilder tagna. Kanske t o m mindre än 100! Jag har också film i för många kameror. Ibland lyckas jag reducera men det är svårt.
Grattis till jubileet! Dit har jag långt...
Jag har också haft några sega år, men det senaste har ju tagit priset. Hoppas komma ut mer i år, och inte minst träffa folk.
Svar från N Thomas Meldert 2021-03-28 08:29
Tack, Olle. Du får komma i spurten. Du är ju tio år yngre än jag. Ja, det är segt nu. Väldigt segt.