Mitt fotografiska minne

Trippelsko

Från avdelningen för onödiga tillbehör

Ibland stöter jag en del roliga grejer på auktionssajterna. Idag bjuder ebay ut en trippelsko för Leica. Jag tror inte någon annan kamera kan behöva en. Det här är uppenbarligen det senaste för alla Leica-aficionados, om än med Voigtländers varumärke på. Personligen tror jag att säljaren totalt har missuppfattat användningen av den här grejen. Det är en dubbelsko men med säljarens finurlighet blev det en trippelsko. Kolla här, men skratta inte.


Som observanta läsare ser finns det på toppen av den strutformade sökaren ännu en tillbehörssko. Den ska förmodligen användas till blixten (om sladden räcker).

Jag misstänker att det här ekipaget är ägnat åt synnerligen skelögda fotografer som dessutom har olika brännvidd på sina ögon. Notera att den strutformade sökaren har ställbar brännvidd på liknande sätt som en kikare kan justeras för astigmatism. Till yttermera visso är denna sökare även av den typ som spegelvänder bilden. Vad detta dubbla synfel kan heta i den medicinska nomenklaturen är för långt bortom ens min rika fantasi att finna ut eller hitta på.

Mellhahanformataren

PS
Och det är inte ens 1 april...

Inlagt 2012-02-28 18:47 | Läst 7416 ggr. | Permalink

"Jag gissar att detta är mer uppfinningsrikt än praktiskt! Kanske man ska säga roligare än nyttigt?"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag gissar att detta är mer uppfinningsrikt än praktiskt! Kanske man ska säga roligare än nyttigt?
Svar från N Thomas Meldert 2012-02-28 19:02
Det är inte ens uppfinningsrikt. Det är en biljett till dårhuset! Säljaren säger på fullt allvar att detta kommer att imponera på mina märsökarvänner. Om jag köpte denna så skulle jag bli HÅNAD =)
Det lär bli en lite aning parallaxfel med den där misstänker jag. Köööp!
Svar från N Thomas Meldert 2012-02-28 21:02
Parallaxfelet får plussas på med en tiopotens. Jag passar på det erbjudandet. Köp du!
Ha, ha - den var inte dålig!! För tankarna till begreppet "hög svansföring"av någon anledning. Annars hör den väl till den avdelning som tyskarna benämner: "Schnaps- idéen". Konstigt att den kunde passera perioden av tillnyktring som brukar inträda efter Schnapsarna ifråga.
Svar från N Thomas Meldert 2012-02-29 12:00
Det värsta är väl ändå att det är på FULLaste allvar...
Hade han satt dit något annat i skorna än sökare hade man kanske förstått något =)
Man kan ju alltid montera en FODIS mätsökare ovanpå VIOOH'n, om man inte litar på kamerans. ;-)

Jag blir lite petimetrig nu. Förlåt, Thomas:
VIOOH ger en rättvänd bild, och har ställbar mask. Inte brännvidd. Vad det har med astigmatism att göra vet jag däremot inte.
Svar från N Thomas Meldert 2012-03-02 06:58
Det har ingenting med astigmatism att göra. Det var bara en liknelse i det att man kan justera optiken på det ena ögat jag syftade på. Petimetrin förlåtes och lämnas därhän, Jag tillåter mig en viss konstnärlig frihet i den här typen av inlägg.
ojanson 2012-03-02 08:25
Visst skall man ha frihet att vränga till lite. Jag blev glad när jag såg spektaklet. :-)
Det är bara min yrkesskada som ibland får mig att reagera på direkta felaktigheter. Vad jag menade var att justeringen på en kikare heller inte har något med astigmatism att göra. Samt spegelvändningen, som man ju slipper med just VIOOH.
Ha det bra. :-)