Mitt fotografiska minne

Retrobilderblogg

Ingen har väl undgått min fascination för gamla kameror och främst att använda dom. Utan att använda dom skulle jag nog inte bry mig. Men just fotograferandet på ”det gamla sättet” har sin charm och fungerar avstressande på mig. Nu är jag sällan stressad ändå men kan behöva skylla på något bra för att hålla på. Medicin för själen är vad det är.

 

I syfte att dela denna glädje och att inspirera andra att njuta av fotograferande med ett stänk av historia har jag satt upp en retrobilderblogg, Retro Photography. Jag är förstås nöjd och glad över retrokamerapoolen här på FS men ville ha ett eget ställe att ställa ut mina egna bilder på. Bloggen har bara bilder och bildtexterna inskränker sig till bildtitel, var bilden är tagen samt kamera och film. De två sistnämnda som inköpstips till intresserade.

 

 

Rolleiflex Automat (1952) är en av mina favoriter.

Inlagt 2009-06-21 10:41 | Läst 4574 ggr. | Permalink

"Gillar din retroblogg mycket. Bara så du vet."


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillar din retroblogg mycket. Bara så du vet.
Svar från N Thomas Meldert 2009-06-23 20:18
Tack, det uppskattar jag. Välkommen in då och då. Det kommer mer bilder vad det lider. Är i fototagen på semester och har redan rullar klara för framkallning. Det kommer att lukta fix i Vällingby till helgen.