Mitt fotografiska minne

Klassikerträff

Om gamlingars möte

Håtuna är väl mest känt för Håtunaleken. Jag ska inte orda något om den mer än att ämnet för detta blogginlägg utspelar sig på samma ort. Av en händelse råkade jag träffa en bekant vid vägkanten. Jag hade stannat till för att fotografera ett synnerligen gult och vackert rapsfält. (Jag är svag för gult ska jag erkänna). Han var på väg till Håtuna för en klassikerträff. Eftersom min utflykt inte hade något speciellt mål förutom att ta lite svenskt landskap på vägen till Skokloster hakade jag på och fann en folkfest kring gamla flygplan, bilar och motorcyklar. Helt utan avsikt bidrog jag med mina klassiska kameror när jag gick runt och fotograferade härligheten. Kolla här.

Först tog jag slut på filmen i min Super Ikonta 532/16.

 

 

 

Regementesuniform från Skottland

Sen gjorde jag slut på filmen i min Nettar 515/2

 

Chevrolet BelAir.

 

Ny bil med klassiska linjer.

Och till sist några bilder med klassiska Ensign Ful-Vue

 

 

Och här kommer kamerorna jag använde i nämnd ordning. Gick det då så går det nu också.

          

Det här var skoj så jag återvänder nog nästa år. Om jag lyckas få reda på när det ska bli, vill säga. De annonserar tydligen inte sina träffar.

Eders hängivne

 

PS
Saknade kollegor och vänner med flygintresse. Var höll ni hus Olle Janson och Magnus Fridsell? Jag hoppas få se er nästa gång. 

PPS
Jag fotade en hel del med en annan klassiker också, OM-2N, men den är för ung för att få vara med i detta inlägg. 

Inlagt 2014-06-08 09:56 | Läst 7240 ggr. | Permalink

"Sååå roligt att se att du fått fram analogkänslan i bilderna. De två sista bilderna är charmiga på sitt sätt med ett stänk av "så blev det förr" men dom är ändå bra på sitt sätt. Allra mest analogkänsla tycker jag att Super Ikona- och Ensign Ful-Vuebilderna har."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag har nöjet att bo mindre än 500 meter från ett litet flygfält. Så här års fylls luften av hobbyflygare. Mest är det seglare men även andra gamla roliga ekipage får luft under vingarna. Jag gillar ljudet av vinande motorer lika mycket som jag gillar lukten av olja och fett. Dina fina bilder ovan gillar jag också. Mest gillar jag dock bilar och den där BelAir'n ovan skulle lätt få plats i mitt garage:)
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-08 10:37
Det är väl tur då att det inte finns en förmånsskatt för närhet till flygfält =) Bel Air är en av mina favoritbilar men i en annan färg om jag skulle välja. När du skaffat en kan jag väl få komma och titta?
Ingemar Svensson 2014-06-08 11:04
Ha ha, jag lär aldrig skaffa någon, men du är välkommen förbi att titta ändå:)
Sååå roligt att se att du fått fram analogkänslan i bilderna. De två sista bilderna är charmiga på sitt sätt med ett stänk av "så blev det förr" men dom är ändå bra på sitt sätt. Allra mest analogkänsla tycker jag att Super Ikona- och Ensign Ful-Vuebilderna har.
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-08 15:02
Kul att du gillar det. De två kameror du nämner är också de äldsta. Från -39 och -47
Inte dåligt att kunna matcha de äldre föremålen med kameror i samma stil.
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-09 05:34
Jag svär, det var helt och hållet en tillfällighet =) Men det blev en bra idé till bloggen.
Den gamla lådkameran hävdar sig inte riktigt mot de andra kamerorna. Åtminstone inte när det gäller teknisk bildkvalitet. Men den är charmig. Men nog platsar de klassiska kamerorna bland de gamla planen och bilarna.
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-09 05:36
En billig lådkamera mot en avancerad Zeiss går naturligtvis inte att jämföra. Det vore som att jämföra en äldre mobilkamera med en digital systemkamera från samma tid. Charmen är total så jag har i hemlighet laddat den med en rulle till =)
Håtuna är ingen hemlis i flygkretsar, att de inte annonserar beror nog mest på att det inte finns kapacitet att ta emot en storpublik där ute, jag lovar att tipsa till nästa år! Jag har dock aldrig varit där själv men det kommer fler år... Helgen som kommer är det förresten veterandag på Skå-Edeby på Färingsö, i stort sett nästgårds för dig Thomas! https://omflygplan.wordpress.com/ska-veterandag-2014/

Fina bilder (som vanligt :-) ) !

Hälsningar

Magnus
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-09 12:50
Det ante mig att du kände till det här. Träffen i Skå-Edeby har jag sett skyltar om. Men där är det om möjligt ännu mindre kapacitet. Var ska alla parkera när man inte ens får åka in?
Jag var där, på lördagen. :-)
Gick vi månne om varann?

PS. Klemm 35:an, med nr 174 på motorkåpan, var förresten den jag flög för ett par år sedan.
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-11 05:28
Ja, då måste vi ha gått om varandra! Eller så kom du efter att jag hade åkt. Synd!
ojanson 2014-06-11 08:12
Vi kom dit någon gång efter 12, och stannade 3 - 4 timmar.
Bra trio av kameror du fotat med med mycket bra resultat 6x9 kameran presterar bra också i färg.
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-12 09:22
Nettaren har ju antireflexbehandling. Super Ikontan är från -39 och har inte det. Ensign har det troligen inte trots att den är från sent 40-tal. Nettaren är min favorit även om den ger bättre bilder i svartvitt.
kära ful vue! jag har svårt att hålla den nog still för exponeringen märker jag.
förresten, hur hamnar fokusavståndet ungefär när man drar fram linsen?
Svar från N Thomas Meldert 2014-06-28 15:55
Ja, den har ju en ganska lång slutartid så man får ta ett djupt andetag och hålla andan när man trycker på slutaren. När man drar ut linsen får man fokus upp till 3 meter.