Mitt fotografiska minne

Contaxsträckan

Bildresultat från stafetten

Min Contax IIa tog ju bilder på min kamerastafetts sjätte sträcka. Jag hade tänkt framkalla rullen själv men eftersom det lär dröja fuskade jag och skickade den till Crimson. På grund av ett missöde när jag skulle ta ur filmen blev halva rullen förstörd. Men jag fick i alla fall några bilder som jag kan visa.

Jag skrev att jag skulle använda ett Sonnar f2/50 men när jag väl var där ute såg jag att det var ett Jupiter 8 jag hade på. Men det är ju samma sak. Jupiter 8 är också ett f2/50-objektiv. Nu bilder.

Vi var på Bergianska och utanför det stora växthuset låg den här.

 

Vi gjorde en tur till Millesgården som vi gör varje år.

 


Den här använde jag men utan blixt och stativ. 

Inlagt 2014-08-07 20:37 | Läst 5480 ggr. | Permalink

"Jag tycker att Contax med avståndsmätare är en av de vackraste kameror som byggts. Sedan kom Contaflex, men den har också sålts under namnet Contax. Vilket förbryllat mig en del. En god vän till mig har en sådan Contaflex-Contax. När hon berättade att hon hade en gammal Contax blev jag ivrig och bad henne visa mig den. Vilket hon gärna gjorde. Jag blev lite besviken när jag såg att det var SLR-modellen, hade inte tänkt på då att den också sålts under namnet Contax. Men det sa jag förstås inte till henne. Jag tror hon var rätt stolt över den."


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Synd med malören vid uttagningen. Millesgården är alltid ett trevligt utflyktsmål.
Svar från N Thomas Meldert 2014-08-07 20:46
Millesgården är en utsökt oas i storstaden. Malören var förarglig. Jag matade inte tillräckligt långt tillbaka. Det tråkiga är att det har hänt förut med denna kamera.
Jag kan absolut inget om gamla kameror, men skulle inte ha något emot att ha en liggandes hemma i alla fall:) Krukan ser inte ut att ligga, den verkar konstruerad sådan?
Svar från N Thomas Meldert 2014-08-08 05:27
Gamla kameror ska användas, Ingemar. Vad ska man annars ha dem till? =) Jag kollade inte krukan så det är inte otänkbart att du har rätt.
Contaxen är ju en fantastiskt vacker kamera!
Svar från N Thomas Meldert 2014-08-08 05:28
Håller med dig.
Jag tycker att Contax med avståndsmätare är en av de vackraste kameror som byggts. Sedan kom Contaflex, men den har också sålts under namnet Contax. Vilket förbryllat mig en del. En god vän till mig har en sådan Contaflex-Contax. När hon berättade att hon hade en gammal Contax blev jag ivrig och bad henne visa mig den. Vilket hon gärna gjorde. Jag blev lite besviken när jag såg att det var SLR-modellen, hade inte tänkt på då att den också sålts under namnet Contax. Men det sa jag förstås inte till henne. Jag tror hon var rätt stolt över den.
Svar från N Thomas Meldert 2014-08-08 05:31
Den första Contaflexen var en TLR för 135-film (som gick på tvären bakom objektivet) Den är en riktig samlarkamera som vanligtvis kostar runt 20 laxar. Zeiss har inte alltid varit konsekventa med namngivningen.