Mitt fotografiska minne

Höststädning

Eller ”Liemannens härjningar i bildkrisens spår” 

Nu pågår storstädning i hela min profil. Album och bilder slängs. Nya album skapas och bilder byter album. Omstrukturering och förnyelse pågår. Jag överväger t o m att lämna en del intressegrupper. Svart/vitt har jag nyss blivit utslängd ifrån och jag förstår inte varför. Jag har kommenterat fler bilder än jag laddat upp. Poolvärden verkar ha storstädat i poolen och efter den utskällning jag levererade släpps jag nog inte in igen. Ändå ser jag den gruppen som den viktigaste gruppen för mig just nu. Men det finns ju andra arenor.

Det är oundvikligt att jag också rycker bort några av era favoriter men det får ni stå ut med. Ni har nog många fler som är bättre. Och många av mina retrobilder ligger för alltid kvar i Retrobilderbloggen. Där rensar jag inte utan fyller bara på. En del nya bilder hamnar nog BARA där. Så vill du följa mina äventyr med retrokamerorna är det det bästa stället att titta på.

Avslutar så här med min populäraste bild, alla kategorier, som nu är borttagen för gott.

 

Inlagt 2009-10-11 18:36 | Läst 9104 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Tomas, om du hade läst ordentligt vad jag skrev, innan jag tog bort alla medlemmar, för att åter söka in och vara hjärtligt välkomna, så hade du inte behövt skriva det du skrev till mig,,Detta skrev jag på två ställen:Efter omstarten 10 Oktober 2009 är det 1/1 som gäller, 1 inlagd bild 1 kommentar. Inaktivitet under 3 månader, så får du vila från gruppen ett tag tills du kommer på andra aktiva tankar och har mer tid för gruppen,,
Allt för att få ännu mer aktivitet i denna grupp.

Du är välkommen att söka in i denna nystartade grupp nu, genom att skriva några rader om dig själv, vad du har för ideer och förväntningar,,

Hoppas att det är slutordkrigat nu och att du som övriga som har förstått och gillat omstarten, söker igen, precis som alla andra, du är hjärtligt välkommen,,MVH Lollo
Svar från N Thomas Meldert 2009-10-11 21:11
Jag missade det där med omstarten. Jag läser inte så flitigt på klottterplanket utan kommenterar och laddar upp mest. Jag söker in igen, var så säker. Svart/vitt är ju så kul.
Mera blod! stod vi på skolgården och gastade när kompisarna hade ett litet ”meningsutbyte” :-) Skämt åsido, det är ett känt faktum att man trampar varandra på tårna lättare när man sitter vid datorn än i verkliga livet. Förmodligen därför att interaktionen är långsammare, så man hinner leva ut sina responser mer innan det kommer en ”korrigerande motimpuls” så att säga.

Ibland måste man städa, men jag undrar vad dina kriterier för att plocka bort bilder har varit. Att du ledsnat på vissa bilder, även om dom är superbra?

Tack för tipset om retrobloggen, den har jag missat.
Svar från N Thomas Meldert 2009-10-12 08:23
Jag hör visserligen inte till dem som står på barrikaderna eller ockuperar för att få till stånd förändringar. 1968 gick mig ganska spårlöst förbi. Ändå är jag ofta den ivrigaste när det gäller förändringar för jag tror att förändringar leder till något bättre. Andra är otrygga i förändringstider. Jag är förvänansfull.
Jag hade inga speciella kriterier alls när jag rensade. Möjligen skulle få kommentarer ha utlöst slängreflexen men jag tittade inte på det överhuvudtaget. Det blev mer känslan inför bilden som styrde mig. Många bilder är hopplöst tråkiga och har inget som lyfter dem. Sa jag inte att jag blivit mer kräsen? Det finns så mycket vackra och berättande fotografi i världen så intuitivt, kanske, vägde jag mina mot det samlade intrycket av andras bilder. Både fotografiikoner och vanliga "amatörkollegor" på FS. Jag är i grunden en introspektiv person som ofta reflekterar över mig själv i avsikt att göra saker bättre än tidigare och för att leva ett rikare liv. Det kändes lite befriande att städa undan lite. Mer än hälften av alla bilder är borta och det finns plats för mycket, 675 bilder närmare bestämt. Så nu ska det fotograferas!