Mitt fotografiska minne

Storstädning och omstart

Jag gick i taket idag. Jag visste inte att det fanns ett tak för hur många bilder man får ha på fotosidan men idag så upptäckte jag det. 800 närmare bestämt. Så jag bestämde mig för att rensa och jag gjorde det ordentligt. Från 800 till ca 100. Alla utställningar är borta och flera kollektioner. Flera album är borta men jag skapade ett för bilder som jag sparat. Det albumet heter ”Gamla bilder”. Några gamla album finns kvar eftersom jag kommer att lägga mer bilder i dom. Albumet ”Nyårslöftet” är helt orört. Det är ju bevismaterial =) Jag tar bort det nästa år och ersätter det kanske med ett nytt album för ett nytt nyårslöfte. Retroalbumet är förstås kvar men kraftigt rensat.

 

Hädanefter kommer jag att fokusera på mina bilderbloggar, retrofotografi på film, tävlingar och att få till en egen utställning. En fotobok ligger högt i önskelistan också. Det vore kanske något att ge bort i julklapp till nära och kära. Det blir kanske inte lika mycket uppladdat som förut.

 

Så till sist att stort TACK till alla som gett upmuntrande tillrop och kritik. Nu är de flesta kommentarerna borta =) Nästa steg är nu att rensa bland mina favoriter av andras bilder. Sorry, men när man ändå är igång så är det lika bra att göra det ordentligt. Kom bara ihåg att jag en gång gillade din bild så mycket att den blev en favorit. Jag behåller bara dom jag tycker bäst om NU, idag.

 

Och så några bilder i varje blogginlägg. Färskt framkallade och skannade.

 


Lagbrott och Moment 22

 


Åmåls mest fotograferade vy

 


Tåget hem till Stockholm. Vid Åmåls station.

 

Alla bilder med Leica M3 och Jupiter 8 eller 12

Inlagt 2009-06-16 18:46 | Läst 3525 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åmåls station. Det är något som saknas på bilden. Stinsen så klart. Visst var det trevligt när stinsen kom ut på perrongen, gjorde honnör och vinkade med flaggan.
Svar från N Thomas Meldert 2009-06-16 19:48
Jag har åkt tåg sedan barnsben så jag kommer ihåg stinsen. Nu får man på sin höjd reda på att tåget är försenat när man redan vet det. Helt fjärrstyrt är allt och inte funkar det heller. Och ingen att fråga.
Passerat 800.... Hmm.. Det var vad det kändes som idag när jag rensade bland skorna i hallen! Något måste göras! *s*
Men visst är det skönt att göra en röjning emellanåt, och då ser man ju också hur man förändras genom tiden, utvecklas eller invecklas, vilket det nu är.
Det får kanske bli ett semesterprojekt, om vädret inte talar för bad.... :)
Ha en fin midsommar, Thomas!

/Jenny
Svar från N Thomas Meldert 2009-06-16 23:07
Man mår nog bra av att rensa ibland. Precis som när man flyttar. Då har man chansen att bli av med lite jordisk bråte och förnya sig. Visst är det så att man förändras i sitt fotograferande med tiden. Annars vore det nåt fel.