Mitt fotografiska minne

Sista dan

Jag är väl lyckligt lottad som älskar det jag gör. Inte för att jag ogillar semestern. I år hade den gärna fått vara lite längre. Mitt arbete består i skapande. Det kallas produktutveckling och jag konstruerar och bygger ihop den produkt min kund vill ha. På sätt och vis förutsägbart men innehåller ändå många utmaningar. Att packa in dubbelt så många sardiner i samma burk är ofta fallet och kräver ibland argan list. Det är det jag älskar. Inte att bli arg så att bitarna ställer sig i givakt på det givna utrymmet utan snarare den berusning som infinner sig när jag har lyckats. Den berusningen överglänser alkoholens med ljusår.

 

Det närmaste ljusår jag har kommit var ett uppdrag på Rymdbolaget i Solna som färdades 252 km ut i rymden. Hela härligheten med vetenskapliga experiment ombord gick till väders den 15 maj kl 04.00 UTC från Esrange på en ca 15 minuter lång resa (efter år av arbete). Undantagslöst det roligaste projektet jag varit med om i min karriär. Visar här ett par pressbilder från Rymdbolagets hemsida. Jag var redan på ett nytt uppdrag och kunde inte delta vilket grämer mig oerhört. Jag ville ju så gärna fotografera det hela...


 

 

Semestern har varit lugn och avslappnad. Det var mycket längesen jag inte åkte någonstans på semestern, om ens någonsin. Men i år blev det så. Vi har faktiskt bara rört oss inom Stockholm. Eftersom vi är nyinflyttade så är det väl inget konstigt med det. Att upptäcka sin nya hemstad är ju nästan som en resa. Här finns ju allt som man kan tänkas vilja se och göra (utom den svenska landsbygden). Vi har fotograferat en del förstås men många bilder hamnade i papperskorgen för min del, ibland omöjligt att förstå varför jag tog dem. Några få blev dock kvar. Här är ett par från vackra Munsö (som sitter ihop med Ekerö i en osynlig skarv). Den sista indikerar vart semestern är på väg.

 

 

 

Inlagt 2008-08-03 14:52 | Läst 6258 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Visst är det skönt när man har haft lagom mycket semester så att det är roligt att återgå till jobbet! :-)