Mitt fotografiska minne

Sol ute sol inne

Cabriolet är rätt i fint väder

Det var fint väder de dagar jag var i Rättvik  så (nästan) alla cabbar hade packat ner taket. Här kommer en kavalkad av nedcabbade åkdon.

 

 

Cadillac Eldorado

Den här ljusgröna färgen är jag svag för. Här på en Buick Limited 1958

En cabriolet behöver inte vara stor och det räcker med ett enkelt canvastak för att få den rätta känslan. Som på denna Volkswagen Limousine från 1958. Jag såg åtminstone en till tysk med canvastak. Den kommer senare.

En cab såg jag med taket uppe. När jag närmade mig den här hörde jag en röst från det inre "Här kommer det en till från Åmål". En tidigare arbetskamrat från Svenska Elektromagneter satt i baksätet. Ägaren satt på passagerarplats i framsoffan. Bilen och ägaren är från Bengtsfors, 35 km väster om Åmål. Senare under samtalet kom de fagra kvinnorna som hörde till. De hade varit inne i mataffären. Ägarens flickvän var förare för dagen. Att det är en Cadillac syns ju men jag var obekant med modellen. Ägaren berättade att det är en Serie 62 från 1959. Originalratten kostade 4.000 och ansågs vara ett fynd. Normalpriset ligger på 10.000. Den här hobbyn är nästan lika dyr som fotografi =)

Vi var överens om att dessa bilägare utför en kulturgärning när de håller sina bilar i trim. De utgör ett rullande museum som är gratis att betrakta. Men det är klart: man måste upptäcka dem och träffsäkerheten är god i Rättvik på Classic Car Week.

Eders Hängivne

PS
Det kommer mera... 

Inlagt 2015-08-19 07:25 | Läst 6627 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Härliga foton på härliga bilar! Men akta dig för att bli förälskad i Buick Limited 1958 cab. Priserna ligger över miljonen om du inte hittar en riktig rishög.
Svar från N Thomas Meldert 2015-08-19 21:48
De e lugnt, Erik. Jag ska inte ens ha en gammal folka. Men den gröna färgen gillar jag skarpt. Och bilen är ju snygg.
Den gamla Folkan och den röda Cadillacen representerar spännvidden i den här hobbyn! Själv skaffade jag en ny bil i dag i den andra änden av teknologispektrum. En Nissan Leaf. Den är makalöst läcker och trevlig och känns faktiskt lyxig. Och det är en härlig känsla att köra helelektriskt.
Svar från N Thomas Meldert 2015-08-20 06:06
Ja, spännvidden var stor i Rättvik. Ännu större än den du anspelar på här. En kollega till mig har köpt en Tesla. Han fick vänta på den en bra tag och jag har inte träffat honom sedan han fick den. Själv är jag nog ännu tveksam till elbilarna.