Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Utlöparen smyger sig fram

Det är svårt att bli av med en björnbärsbuske. Vi grävde upp den för några år sedan men det kommer ständigt utlöpare som försöker etablera sig. Det blev nog lite av roten kvar. Bären hinner nästan aldrig mogna här så därför tog vi bort busken. Kanske det varmare klimatet kan fixa det?

Utlöparen smyger sig fram över trallen.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-09-01 11:45 | Läst 244 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Känner igen detta. Vi har bekämpat några björnbärsbuskar vid sommarstugan, men efter tio år så gav vi upp. Det visade sig att vi i år har plockat 3-4l bär, så det var kanske bra att busken vann. Men vi klipper dessa revor för de kan snabbt bli en 3-4m och fastnar i gräsklipparen mm
Svar från pic-tor 2024-09-01 19:41
Ja, den här revan ska bort inget att bygga på. Jag hade björnbär när jag bodde i Knivsta och där mognade bären varje år. Tack Peter.
Goda bär, men hemska buskar som sagt:)
Jag gillar verkligen hur de sparsamma färgklickarna bryter av mot det relativt väderbitet blekta trallgolvet. "Opposites attract" finns det ju ett uttryck som heter. Tycker att du har fångat det på ett härligt sätt. Dessutom, så slingrar sig kvisten/grenen på ett sätt som särskiljer det från det linjalräta i golvet.
Lite kul oxå, att en kan ana det som döljs under trallgolvet. Vackert!
//Morgan
Svar från pic-tor 2024-09-01 19:43
Ja, buskarna är svåra att tukta och de är inget för den lilla tomten. Tack för din trevliga och intressanta kommentar Morgan. Uppskattas.
En fin bild men jag förstår problematiken. Grannen har enorma björnbärsbuskar och vi får bär varje år. De försöker tukta buskarna men de sprider sej hejdlöst.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2024-09-02 11:57
Björnbärsbuskarna gör sig nog bäst bland Bohusläns klippor. Tack Lena.
Ja såna växer på gröningen här bakom och det blir folkvandring varje år när dom är plockfärdiga. Allt tuktades av kommunens folk för ett par år sen men nu är det revorna som bestämmer igen.
Trevlig ruta förövrigt..
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2024-09-03 11:45
Tack Gunte. Ja, i södra Sverige kan ni njuta av dessa härliga bär. Här i Gävle är det lite kärvare. I bra lägen går det kanske. De taggfria är lättare att hantera. Deras överlevnadsförmåga är berömvärd, men samtidigt besvärlig.