Gesällen/ Vårt dagliga bröd
Det var storbak den här dagen. Matbröd för hela slanten. Hembakt matbröd är så gott – och dessutom en fröjd för ögat. Mat och skådebröd på en och samma gång med andra ord. Köpebröd från ICA och Konsum är så uniforma, allt ser nästan likadant ut. Bakat i maskiner. Handbakat bröd däremot har något att berätta. Man kan ana knoget bakom tillblivelsen. Tillfredsställelsen är stor när brödkorgen ställs fram på furubordet till beskådande. Sedan tog vi varsin kopp te, och vad jag minns så var det fullt tillåtet att doppa. Te med honung i, nybakt bröd med ost och marmelad. Livet var gott.
Jag gör inte anspråk på att vara matfotograf. Det är omständligt och ett riktigt petgöra. Men nog kan man väl ta en bild på vårt dagliga bröd ändå? Hembakt matbröd gör sig bra på bild tycker jag. Det är rustikt och form och färg varierar.
Nu blir det en kvällsmacka, sedan bingen.
På återseende
Torbjörn