Mitt fotografiska minne

Skokloster slott

Söndagens utflykt gick till Skokloster slott. Frun tog sin D200 och jag en gammal Chinon med film. Därför blir det inga bilder därifrån idag. Ni får nöja er med en gammal bild på ett annat slott vid en annan sjö, Läckö vid Vänern. Bara för att sätta stämningen.


Olympus µZOOM115 med Extra Film 200 
 

Skokloster byggdes på 1600-talet men beboddes inte året runt förrän 1947-1967. Tidigare ägare bodde där bara på våren och sommaren. Det var väl för kallt. En liten men sevärd utställning fanns i bottenvåningen. Inga guidade turer gick när vi var där så vi var mest ute och fotograferade. Fotografering inomhus var som vanligt inte tillåten men jag lyckades fuska till mig en bild. En spegelreflex är ju inte direkt diskret av naturen. Det är mycket mekanik som ska röra sig fort och då smäller det en del. Dagens misstag var att jag satt på ett telezoom 75-150 mm och inte tagit med  normalen. Det blev mycket close-ups på slottet =)

På vägen hem hittade vi ett loppis i Håtuna där vi stannade en stund. Det fanns bara en kamera där som var alldeles för ung för min smak men frugan fyndade några saker. Sen bar det hem.

Inlagt 2009-05-04 07:43 | Läst 8618 ggr. | Permalink

"Jag tänkte väl! :-) Såg rubriken och bilden och skakade på huvudet.. men läste sedan och förstod bättre. Guidade turer hålls efter 1:a maj med allt tätare turer ju närmare sommaren kommer. Slottet är fantastiskt med biblioteket, vapensamlingen och inte minst den ofullbordade salen där verktygen ligger kvar som om arbetarna gått i väg på kafferast. Jag hoppas ni också gick in i den vackra lilla kyrkan när ni ändå var där? Vacker bild på Läckö slott!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag tänkte väl! :-)

Såg rubriken och bilden och skakade på huvudet.. men läste sedan och förstod bättre.

Guidade turer hålls efter 1:a maj med allt tätare turer ju närmare sommaren kommer.

Slottet är fantastiskt med biblioteket, vapensamlingen och inte minst den ofullbordade salen där verktygen ligger kvar som om arbetarna gått i väg på kafferast.

Jag hoppas ni också gick in i den vackra lilla kyrkan när ni ändå var där?

Vacker bild på Läckö slott!
Svar från N Thomas Meldert 2009-05-04 07:55
JA, fotografi med film är inte lika direkt som digitalt. Jag kunde ju ha tagit med åtminstone kompaktdigitalen. Nåväl, en läxa till nästa gång. Olikt vår vana gick vi inte in i kyrkan, tyvärr. Nästa gång =) Och den guidade turen hade nog redan avhållits när vi var där. Slottsbutiken var öppen i alla fall.