Mitt fotografiska minne

Retrokameratips - 6

En intressant spegelrefexkamera finns nu på Tradera. Det är en Wirgin Edixa Reflex (1955-1959) med objektiv Cassar 2,8/50. Auktionen går ut idag så här gäller det att vara snabb med frågor. Inga bud just nu och kanske lite högt utgångsbud. Men ett intressant objekt om den fungerar. Vanlig småbildsfilm ska den ha.

 

 

 


 


Lägg märke till att den har schaktsökare.

 

 

Inlagt 2009-04-04 12:47 | Läst 4573 ggr. | Permalink

"Jag har försökt komma med i retropolen men jag vet inte hur man gör.Kan du berätta./Kenneth"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina tips Thomas. Jag får se om jag försöker ropa in någon av dem. Tittade på en Rolliecord idag hos Stadsmissionen i Gamla Stan och där ville¨de ha 750:-.
/John-Erik
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-04 20:26
Jag kommer ihåg att du är ute efter en Rollei. Lycka till med söket och budgivningen. Jag vädrade min Rolleiflex Automat (1952) idag och körde slut på en rulle HP5+. Du får nog ge mer än du tänkt dig för en fungerande Rollei.
Det är inte snällt att komma med dessa kameratips när jag sitter här med en kraschad dator som kommer att kosta mucha plata. ;o)
Denna kamera var riktigt snygg. :o)
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-04 20:28
Men om du kan läsa mina blogginlägg så har väl inte datorn kraschat, eller? Det gäller att prioritera! Min dator går på knäna och borde bytas men kamerorna går före =)
Tack Thomas för tipset.Denna kamera är nu min.310+frakt.Jag hadde 2 Edixor förr men gav bort den ena till en kompis och det var en likadan som den på Tradera.Så nu har jag 2 Edixor igen.Den jag har är en Edixa Mat Reflex.När jag fått den så åker en film i den.
FH Kenneth
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-04 20:29
Härligt Kenneth! Den fick du billigt! Har du hittat till Retrokamerapoolen än? De har flyttat den till Specialintressen. Du är välkommen när du är mogen =)
Jag surfar med reservdatorn, en ca 10 år gammal PentiumII med Win98. :o)
Denna dator är så gammal att jag inte kan ladda över bilderna från kameran. Jag får hälsa på någon annans dator och ladda ner bilderna där, spara dom på en webbdisk och sedan ladda ner hemma. Lite krångel men det funkar. :o)
Jag har laddat ner Gimp i gammeldatorn så jag kan t o m bildbehandla lite. :o)

Jag har faktiskt en Voigtländer Vitomatic I hemma men den funkar inte längre. Kanske är den även för ung för Retrokamera-poolen. :o)
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-05 09:54
Det verkar ha gått långt med din dator. Jag förstår att du prioriterar en ny även om en riktig retrokamera bara kostar några hundringar. Lycka till med datorköpet.
Din Vitomatic I är tillverkad mellan 1957-1960 så den skulle jag godkänna att använda i poolen. Men om den är en Ia, Ib eller I CS så är den tillverkad på 60-talet och faller utanför poolen. Från Ia är exponeringsmätaren synlig i sökaren. Det är den inte på ursprungsvarianten I. Nu tror jag du vet tillräckligt för att årsbestämma din Vitomatic =)
Jag har försökt komma med i retropolen men jag vet inte hur man gör.Kan du berätta./Kenneth