Mitt fotografiska minne

Retro igen - fast på ett annat plan

Aviatören Mikael Carlsson är född på samma ställe som jag. Han är dock en mycket större retronörd än jag. Jag skulle nog aldrig komma på tanken att bygga min egen kamera efter gamla ritningar. Se här en mycket fin video av hans retrobygge av "hög" klass. Olle Jansson har tagit en bild på honom nyligen med sin Kodak Vestpocket från samma tid.

http://www.youtube.com/watch?v=KFLPFXyWy84&feature=player_embedded

Övriga filmer och fina bilder finns på Mikaels hemsida.

Och så en bild, ty bilder ska det vara i en fotoblogg.


The sky is the limit. Just nu på Midsommargården.

 

Inlagt 2010-09-18 10:06 | Läst 7656 ggr. | Permalink

"Den där Carlsson verkar inte direkt ha tummen mitt i handen. Ska bli kul när han får upp sin Fokker D.VII. Såg honom ta upp Blerioten på Gärdet och det va verkligen en upplevelse. Att bygga en gammal träkamera är inte alls lika avancerat som dom därna flygande maskinerna. Skulle va lite kul om man fick tag på ett bra objektiv och hade en snickarverkstad."


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Den där Carlsson verkar inte direkt ha tummen mitt i handen. Ska bli kul när han får upp sin Fokker D.VII. Såg honom ta upp Blerioten på Gärdet och det va verkligen en upplevelse. Att bygga en gammal träkamera är inte alls lika avancerat som dom därna flygande maskinerna. Skulle va lite kul om man fick tag på ett bra objektiv och hade en snickarverkstad.
Svar från N Thomas Meldert 2010-09-18 14:36
Han har ju snickrat ihop flygplan sen barnsben så det är väl inte så konstigt att gå över till fullskala. Fast dyrare =) Och jag har nog tänkt tanken att bygga en kamera i alla fall. Vi får väl se...
Det är rätt, ska man bygga en retromodell börjar man med att gå ut i skogen och fälla träd till virket! Men om det är metallgrejor? Samma sak, ut med spett och slägga och gå på berget :-) Tillräcklig tid och lämpliga verktyg är allt som behövs. Nåja, lite händighet och kunskaper är säkert inte ur vägen.

Puh, ibland förundras jag över att verkligen alla människor är samma art :-)
Svar från N Thomas Meldert 2010-09-18 22:36
Jag tror du är ett viktigt faktum på spåren. Vi är inte av samma art! Ok, vi är av samma familj, som tättingarna, men definitivt av olika art. =)
Ja, Mikael tar det där med retro hela vägen... :-)
En petitess... Just Bleriot-kärrorna är renoverade original (Thulin A). Tummelisan däremot, och Fokkrarna, är rena hembyggen.
Svar från N Thomas Meldert 2010-09-19 06:59
En sann entusiast med en trevlig hemsida.