Mitt fotografiska minne

Operation kameratömning

Om att ta slut på film i kameror

Jag har länge nog haft film i ganska många kameror. Och då blir det gärna så att de aldrig blir sluttagna. När jag planerar att fotografera något tar jag gärna den kamera som passar bäst för tillfället, eller humöret. Så nu i helgen tog jag tag i saken och gjorde slut på film i tre kameror. Även om jag hade ett bättre val för de motiv jag tänkte mig valde jag en av de som snart hade slut på film. Och det gick naturligtvis skitbra. Det hade en positiv effekt på fotolusten också. Nu har jag bara tre kameror kvar med film i. Nikon F6, Zeiss ZM (med svartvit film) och Olympus OM-2n (med färgfilm). Mina favoritkameror just nu. Jag har ställt undan Bronica S2A, Rolleiflexen och Leica M4-P. Det känns lite ovant att inte ha film i en mellanformatare men jag resonerar som så att jag sätter i en film så snart jag har ett projekt det passar för och då blir jag ju inte bunden av att det redan sitter en film i (som kanske inte är det bästa valet).

Några bilder från de senaste rullarna då. Färgfilmen har jag inte fått tillbaka än så det blir bara svartvitt den här gången.

Handelsträdgården Plantaget vid Bergianska. M4-P

Löt kyrka längs Grönsöövägen. Bronica S2A (6x4,5)

Detalj av Ericsson studio i Kista. Rolleiflex 3,5B

Eders Hängivne

Inlagt 2022-08-15 22:20 | Läst 3457 ggr. | Permalink

"Jag har också alltför många kameror som behöver tömmas. Kämpar, men det går trögt. Löts kyrka har jag cyklat förbi många gånger på mina rundor, men aldrig svängt in till. Det var en oväntat pampig portal!"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Mycket fina gråtoner och trevliga motiv som jag gillar! Mvh Wolfgang
Svar från N Thomas Meldert 2022-08-16 09:52
Tack, Wolfgang!
Snyggt s-v jobb! Det låter bekant med många kameror med halvtagna rullar i. Jag måste också skärpa mig och skjuta slut några, mörkrumssäsongen lurar redan bakom knuten.
Tommy S.
Svar från N Thomas Meldert 2022-08-16 20:11
Det blir gärna att man tar en favorit varje gång. Och så blir de andra rullarna orörda ett tag till. Så nästa gång du går med en kamera; ta den du gillar minst =)
Jag har också alltför många kameror som behöver tömmas. Kämpar, men det går trögt.
Löts kyrka har jag cyklat förbi många gånger på mina rundor, men aldrig svängt in till.
Det var en oväntat pampig portal!
Svar från N Thomas Meldert 2022-08-17 07:20
Jo, jag har sett att du har rätt många igång (i din profil). Jag körde Grönsöövägen som så många gånger förr och såg skylten och svängde in. Jag har aldrig varit där förut.

Det finns bara ett sätt Olle, nästa gång tar du den minst roliga kameran med dig.
Den sista bilden var magnifik. Hur kom du in där?
Ja, man borde ta sig samman, men i år har det gått trögt. Tog inte ens med en nödkamera på semestern, brukar annars slinka ned en hopfällbar Voigtländer Perkeo med några rullar 120-film i resväskan.
Svar från N Thomas Meldert 2022-09-04 17:17
Den sista bilden är faktiskt en del av exteriören. Jag kan nog komma in om jag vill men det här var på en söndag.