Mitt fotografiska minne

Min Fotomässa

Om inspiration och möten

Jo, även jag har varit på Fotomässan. Fast jag fokuserade inte på prylarna (den här gången heller). Jag skummade lite bland dem för att sen ägna den mesta tiden åt utställningarna. Lite bilder tog jag också. X100 handhållen utan blixt gick hyfsat bra.

Det fanns väldigt många leksaker i många montrar. Den här fastnade jag för men kommer inte ihåg vilken monter den fanns i =)

Rörmokarna var där också. Flera stycken.

Jag träffade äntligen Stig-Ove Larsson från Vimmerby. Vi har snackat foto åtskilliga timmar under två och ett halvt år men aldrig träffats. Nu blev det av.

Utställningarna då. Överlag mycket bra men jag fastnade särskilt för två. Elisabet Tolls måleriska porträtt och stilleben samt Jan Grarups svartvita mästerverk från krigszoner. Här är några exempel.

Tuppfötter kan man också göra något av.

Barn med fantasi kan leka var som helst.

 

Jag köpte två böcker, Älskade Stockholm och Way Beyond Monochrome. Mycket spännande!

På vägen hem förevigade jag den svenska verkligheten.

Jag har ingen aning vad de gröna stapeldiagrammen säger oss. Men eftersom vi är i Sverige är det väl någon statistisk undersökning som ingen vare sig behöver eller vill känna till.

 

Mellanformataren

PS
Det tog lika lång tid att åka hem. Och jag var nöjd med dagen.

PPS
Jag höll i en Leica S2. Digitalkamerornas mellanformatare. Många gram och mycket glas, om man säger så.

Inlagt 2012-11-24 21:24 | Läst 7381 ggr. | Permalink

"Det är en geologisk tidsålder sedan jag sist var på en mässa av något slag. På den tiden jag gick på mässor var det mest datamässor. Men det är så tröttsamt. Bäst är det om man går för att få svar på någon fråga eller titta på något inför ett planerat köp. Men man köper inte så mycket på en pensionärsbudget :-) Det gamla PAA-planet är en höjdare!"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Kul att läsa! Jag var också där, med en X100 fast med blixten på, fokuserade också på utställningarna samt kom hem med två böcker, Walter Hirschs "Fotografier 1960–2003" och Robert Franks The Americans". Gillar fotograferna du nämner och några till, några fotoelevers grejer var bra. /Matti
Svar från N Thomas Meldert 2012-11-24 22:56
Jag missade dig. Annars träffade jag flera bekanta fotografer. Sneglade också på Hirschs bok och The Americans har jag. Ändå sprängde jag dagens buddget med de två jag köpte. Älskade Stockholm är riktigt bra för att vara amatörfotografi.
Det är en geologisk tidsålder sedan jag sist var på en mässa av något slag. På den tiden jag gick på mässor var det mest datamässor. Men det är så tröttsamt. Bäst är det om man går för att få svar på någon fråga eller titta på något inför ett planerat köp. Men man köper inte så mycket på en pensionärsbudget :-)

Det gamla PAA-planet är en höjdare!
Svar från N Thomas Meldert 2012-11-27 19:54
Bland prylarna var PAA-planet behållningen =) Även om det nu inte gick att köpa. F ö var utställningrna mässans stora behållning (som vanligt).