Mitt fotografiska minne

Grupp för Eggleston-fans

NY GRUPP på Fotosidan

William Eggleston fyller 80 år den 27 juli. Det tänkte jag fira med att starta en grupp för bilder i hans anda. 

Det blir enkla regler i den här gruppen. Alla bilder ska vara i FÄRG. Och temat för alla bilder ska vara DET VARDAGLIGA, DET FULA eller DET BANALA. Jag räknar med att spännvidden blir ganska stor.  Om du vill vara med så kan du komma i stämning genom att titta på hans bilder eller se honom i aktion. Här är några länkar.

Bilder:
https://www.google.com/search?q=william+eggleston&rlz=1C1GCEU_svSE821SE821&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj-uL72tpjjAhWQZVAKHdjBAc4Q_AUIECgB&biw=1508&bih=724

Filmer:
https://www.youtube.com/results?search_query=william+eggleston

Stiftelsen:
http://www.egglestontrust.com/

Om du gillar den här typen av bilder så är du välkommen att ansöka om medlemskap.

https://www.fotosidan.se/groups/william-eggleston/about.htm

Döp dina bilder efter Tema: Vardagligt, Fult eller Banalt. Se exempel på första bilden i poolen.

Eders Hängivne

 

PS
Det BANALA i bilden ovan är hur dörröppnarna fungerar. "Dörrarna" verkar minst sagt ovilliga att öppna sig.

Inlagt 2019-07-04 22:05 | Läst 6702 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hejsa. Den er jeg med på. Har studeret og følt mig inspireret af ham i flere år. Jeg har også forsøgt mig og lavet flere blogindlæg med mine egne fotos.
Bliver gruppen først aktiviteret den 27. ? Jeg synes ikke at man kan ansøge om medlemsskab på gruppens side i dag ?
Med venlig hilsen Erik.
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-05 10:05
Kul, Erik, att du vill vara med. Jag letar febrilt hur jag ska öppna ansökningarna. Jag får nog be FS om hjälp.
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-05 10:22
Nu går det tydligen, Erik. Jag la till en länk till grupplistan och det funkade för Fredrik Eriksson. Så då funkar det nog för dig också.
Frekeman 2019-07-05 13:17
Hej Erik. Jag gick till "Grupper" och sökte efter Eggleston. När resultaten (1) dyker upp så fanns där en knapp för ansökan. Det var så jag kunde bli medlem. Kanske går det att göra på andra sätt också?
Mvh
Fredrik
Erik Madsen 2019-07-05 21:23
Hej N Thomas.
Nu är jag medlem och det visas också på min "profilsida" här på bloggens "koppla till grupp". Jag har gjort det med en av mina tidigare blogginlägg. Men jag kan inte "dela bilden i en grupp" från mitt album. WE-gruppen finns inte på min lista över grupper. Det finns bara de jag har varit medlem i hela tiden. Kan det vara för att det måste vara en dag innan det fungerar?
Mvh.Erik.
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-06 07:17
Du har väl en ikon på din profilsida? Klicka på den så kommer du till gruppen. När du är där så finns det en meny strax ovanför bilderna. Klicka på "Lägg in" och välj sedan en bild från ditt album.
Denna grupp skulle jag kunna tänka mig att ansöka om medlemskap i. Jag tycker dock sällan att en Eggleston-bild är ful! Men, jag förstår förstås vad du menar.

Nu gäller det att finna gruppen på FS för att anmäla sig. Kanske kan du uppdatera din blogg med en länk?

Mvh
Fredrik
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-05 10:09
Det är bra att du förstår vad jag menar. Han tyckte att det inte fanns något att fotografera i Memphis, allting var så fult. Fotografera det fula då, sa en vän.
Jag försöker att förstå hur ansökningar ska synas i grupplistan men en länk kan jag nog lägga till i bloggen så får vi se hur det går.
Frekeman 2019-07-05 10:26
Var det inte hans hustru som han beklagade sig inför och som rekommenderade honom att fota som du beskrev? Går ju att googla förstås... men ibland måste man riskera att blottlägga sin okunskap så jag chansar ändå! ;-)

Lyckades med att hitta gruppen och har nu anmält mig! Kan bli kul.
Frekeman 2019-07-05 10:27
Var det inte hans hustru som han beklagade sig inför och som rekommenderade honom att fota som du beskrev? Går ju att googla förstås... men ibland måste man riskera att blottlägga sin okunskap så jag chansar ändå! ;-)

Lyckades med att hitta gruppen och har nu anmält mig! Kan bli kul.
Svar från N Thomas Meldert 2019-07-06 07:19
Ja, det framgår i några av filmerna men jag har läst det på andra ställen också. Han får också frågan i en film om VAD han fotograferar. Han svarar "Life today".