Mitt fotografiska minne

Café Ogräs

På besök i bohemernas paradis

Vi letade egentligen efter självplockning av jordgubbar men en intressant skylt ledde oss djupt in i Rosenhill på Ekerö. Skylten utlovade ett loppis och ett café. Vi hamnade , som det uppenbarade sig, i något som bäst kan liknas vid ett paradis för bohemer. Ingen plats för den som vill ha ordning omkring sig, alltså. Varning utfärdas. Solen var obarmhärtigt stark och varm och kameran suckade inför de omöjliga kontrasterna. Loppiset var i högre prisklassen förutom ett hörn bakom vedboden som kallades Ge & Få. Man kunde ta med sig saker dit och man kunde ta med sig saker därifrån om man hittade något passande. Caféet hade gäster så det smakade nog bra. Vi hade redan druckit kaffe innan vi åkte så vi drack inget här. Inte köpte vi något heller. Vi tog inte ens med oss något av det som var gratis. Här kommer lite bilder från Café Ogräs. De blir intressantare i förstorat tillstånd.

Alla bilder enligt mitt Dogma-löfte. Zeiss Ikon ZM, 35 mm och Tri-X

Inlagt 2010-07-23 08:58 | Läst 11064 ggr. | Permalink

"Där ser du fördomarnas makt över varseblivningen: litet barn på traktor=pojke! Men av klädseln att döma är det ju mycket troligare att det är en flicka. Ack ja :-)"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gillas gillas
Dom båda bilderna med barnen är ju helt suveräna
Kul ställe
//Leffe
Svar från N Thomas Meldert 2010-07-23 11:31
Det var ett ställe som gjort för "upptäckter"
Tack för tipset, det stället måste jag uppsöka.
Kanske något för nästa "tjejfika", ska tipsa mina vänner.
Svar från N Thomas Meldert 2010-07-23 11:33
Men klä er somrigt och ta med kameror. Gott om grejer och vrår att titta på.
Det är sådana här små utflykter som piffar upp tillvaron. Även om ni blev utan jordgubbar :).
Svar från N Thomas Meldert 2010-07-23 13:42
Det är kul med lite överraskningar då och då!
Skön miljö som passar ett rörigt sinnelag som mitt ;-)
Svar från N Thomas Meldert 2010-07-23 15:56
Och det passar brännvidden på X1:an också =)
Ja det var ju ett ställe! Åsså har du redan hunnit framkalla. Vad jag funderar över när det gäller dessa bilder är att flera är rätt mörka. Exonerade i överkant i kameran, eller är det senare i processen det blivit så?

Den lille gossen som sitter på en traktor, är det en gammal "grålla" (Ferguson-traktor från 1950-talet) han sitter på? Jag antar att den inte utbjöds på loppisen, men annars hade det varit en käck idé.
Svar från N Thomas Meldert 2010-07-24 20:22
Det finns ju flera länkar i kedjan så det är svårt att peka ut var felet uppstår. Sannolikt är det en mix av alla steg. Som jag säger så var solen oerhört stark den dan. Redan det är inget bra utgångsläge för bilder med både skugga och starkt solbeslysta områden. Jag tycker nog att objektivet klarar det här bra. Nästa länk är framkallningen. Det var hemskt varmt i "mörkrummet" när jag framkallade. Kemikalierna var för varma så jag fick temperera framkallaren för att få en lägre temperatur. Vid för korta framkallningstider varierar gärna resultatet på sekunder när har jag märkt. Lite för länge och kontrasterna ökar. Även i en redan kontrastrik bild. Och så skanningen till detta... Andra bilder på samma film är helt ok så jag misstänker starkt att det mesta beror på det starka solljuset. Jag borde nog köra med Tmax100 på sommaren =)
Nog var det en Ferguson Grålle men pojken var en flicka =)
Där ser du fördomarnas makt över varseblivningen: litet barn på traktor=pojke! Men av klädseln att döma är det ju mycket troligare att det är en flicka. Ack ja :-)
Svar från N Thomas Meldert 2010-07-25 07:10
Ja, i dagens samhälle får vi försöka ställa om oss =) För en tid såg jag en skäggig man i en fotsid "klänning". Det var ingen transvestit utan en man från en annan kultur som klädde sig förståndigt i hettan!