Mitt fotografiska minne

90-åring med skumma ögon

Min allra äldsta kamera fick följa med till Gotland för att köra den första rullen i den. Det är en Contessa Nettel Piccolette från 1919 och första filmen var en efke R100. Kameran har inte många tider och bländare att bjuda på men det är ju bara att gilla läget och försöka göra det bästa man kan. Slutaren fungerar bara om jag använder trådutlösare men det gör mig inget. Det är en pikant detalj som nästan ger mer retrokänsla. Bara jag kommer ihåg att ta med den. Kameran är ju 90 år så den kan behöva en käpp!

 

Bilden tagen med Nikon D80 och superzoomen 18-200 mm.

 


Den uppnäste raukmannen


Mat åt vi denna dag på Lickershamns hamnkrog. Rekommenderas.

 


En snabbvisit på Krusmyntagården vid stängningsdags hann vi med. Jag hann att vila benen här en stund också.

 

Vet man bara sin kameras begränsningar så går det att ta bilder med vilken burk som helst som säljs med efternamnet kamera. Med tanke på dagens populära impressionistiska bildstil kanske jag kan använda den här till tävlingar om stora priser. Nå, vi får se hur det blir med den saken. Det sitter i alla fall en färgrulle i den nu =)

Inlagt 2009-06-29 19:53 | Läst 7306 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Jag har en liknande kamera AGFA Billinar.När jag var i glasriket i helgen köpte jag en mästökarkamera på loppis i Skruv.Där Gral jobbar.
En Voigtländer Vitessa.Det var film i kamran,jag tar upp den så får man se vad det är tagit för nått förut.Bilden på din fru blev verkligen bra.Och på Rauken.Om Vitessan har du något om den.Kan du samtidigt rekomomdera någon bok om olika kamror.Contessakameran ska bli min förstakamera bland analoga.
FH KEnneth
Du har fyndat! En Vitessa har jag varit på gång att köpa flera gånger men förlorat auktionerna. De går i mycket pengar dessutom. Kolla länken här
http://www.camerapedia.org/wiki/Vitessa
eller har du t o m en Vitessa T?
Böcker har jag inga rekommendationer för. Jag vet att de finns men jag söker all information på internet. Men jag kan kolla upp saken och kanske återkommer.
Har du en contessa också? Det börjar bli läge för ett besök i Frinnaryd =)
Mittskärpan är ju skaplig i alla fall...
Porträttkamera, kanske? Bilden på Nataliya blev ju fin.
Svar från N Thomas Meldert 2009-06-30 12:25
Ja, den är nog mycket lämplig för retrostyleporträtt. Bilden på Nataliya blev den bästa i mitt tycke.