fotografering (och annat?) med ddarriga händer

En lite oförutsedd utflykt
så det blev lite kallt om fingrarna
men jag får väl skylla mig själv

Jag hade ju inte klätt mig för någon längre utomhusvistelse, skulle ju bara göra ett ett söndagsbesök hos min mor, men på hemvägen fick jag ett infall och körde åt fel håll, det vill säga en väg som inte ledde hemåt. Kanske en spontan längtan efter en utflykt på landet. Eller en färd bakåt i tiden, för jag vet inte om jag hamnade i vikingatiden eller kanske medeltiden.

 

Och helt oförberedd var jag inte, jag hade en kamera i fickan.

Den ligger där, på en liten kulle, omgiven av åkrar och utan nära grannar (förutom klockstapeln och en liten stuga) och där har den legat i 800 år. Socknens gårdar ser man i fjärran över de öppna markerna.


Markims kyrka, med ett skäggigt vapenhus.

 

I det kalla vädret, solen sken men vinden drog kallt över gärdena, tyckte jag färgbilderna blev för varma, så jag övergick till svartvitt. Bekväm som jag är lät jag kameran fixa det.

Det ser nästan ut som jag använt blixt, men det är eftermiddagssolen som agerar belysningsmästarinna.

 

Om jag tittar åt andra hållet, ser jag runorna på stenen (som förövrigt har varit inmurad i kyrkoväggen i hundratals år, innan den släpptes fri).

 

Snålblåsten gjorde att jag inte direkt satte mig ner och kontemplerade över kompositioner och exponeringar. Det blev lite mer av snapshots, men det var ju också lillkameran jag hade med mig.

Ett försök att fånga det öppna landskapet kring kyrkan, utan träd och runsten.

 

Men de här tre polarna ställde gärna upp för ett kompisporträtt. De har det ibland ganska taskigt där de står och får ta emot nordanvinden.

 

När jag smög vidare runt kyrkohörnet öppnades en ny vy, som gjord för en silhuett.

Sedan åkte jag hem.

 

Men på vägen hem tog jag en bild till på kyrkan. Lite på håll.

 

Och visst har jag varit här förut, det är något som lockar mig med kyrkans läge.

 

Olympus Ep-1 + 17 mm/2.8

Inlagt 2011-03-06 19:55 | Läst 1106 ggr. | Permalink

"En fin kollektion! Vitbalansen är toppenfin i färgbilderna, just så ser det ut i vinterljuset. Men det kastar ju ingen skugga över de svartvita bilderna. Och jag förstår att platsen lockar dig med sin speciella atmosfär."


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
En fin kollektion! Vitbalansen är toppenfin i färgbilderna, just så ser det ut i vinterljuset. Men det kastar ju ingen skugga över de svartvita bilderna.

Och jag förstår att platsen lockar dig med sin speciella atmosfär.