Mitt fotografiska minne

Retrokameratips - 15

Här kommer en riktig grand old lady från Kodak. En Folding Pocket No. 3A, modell B-4 finns nu till salu på Tradera. Säljaren anger att både slutare och bländare fungerar och att bälgen är hel. På minussidan är filmformatet 122 som inte längre tillverkas, 3 ¼”x5 ½”. Det går nog att köra med 120-film om man lyckas centrera spolarna på något sätt. Den är sannolikt tillverkad mellan 1909 -1915. Du måste skaffa en blåsa med slang till den eftersom utlösaren är pneumatisk! Denna fattas på kameran men går säkert att hitta på något antikvariat. Kameran fanns i en mängd varianter så det är omöjligt att fastställa den exakt. Men en sån vacker kamera! Den är eftertraktad kan man tro när man ser hur buden har mer än tiofaldigats från startbudet.


 

VARNING! Det här är en kamera för retrokameraentusiaster och inget för digitalfotografer som vill pröva på film.

 


 


En lady i aftonklänning.

Inlagt 2009-04-10 22:39 | Läst 4200 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Wow! Honom ska vi ha!
Vad är det du gör med mig elake man? Dina "Retrokameratips" kommer att göra mig bankrutt! Är det verkligen tillåtet att utsätta en "retrokollega" för detta, jag bara frågar? ;-) Glad Påsk!
Svar från N Thomas Meldert 2009-04-11 06:47
Att utsätta en retrokollega för lyckorus är väl dagens välgärning! Man kan leva länge på havregrynsgröt om du tröttnar på nudlarna =) Annars är det väl inte så dåligt att dö med ett leende på läpparna. Himla Glad Påsk på dig Anders.