En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...
DB 107 - En grym räkmacka!
Vi inleder påskhelgen med en grym räkmacka på skärtorsdagskvällen. Färska svenska räkor i kombination med avokado, ägg, tunt skivad purjolök och gurka, en blygsam portion äkta majonnäs, dill, en gnutta grovmalen svartpeppar och färsk lime. En flaska torrt bubbel ger det lilla extra.
Glad påsk !
Lena
Inlagt 2014-04-17 20:26 |
Läst 3154 ggr. |
Permalink


Tack LO,
glad påsk du också.
Hälsningar Lena
Varsågod Peter,
jag bjuder på den. Funkar bra till sista april/första maj också.
Hälsningar Lena
Tack Gert,
det var jättegott !
Hälsningar Lena
Varsågod Mats,
en höjdarnacka, prova någon gång (då det är bra pris på räkorna. Du behöver åtminstone 500 g).
Hälsningar Lena
Tack Sören,
vi gör så gott vi kan !
Hälsningar Lena
Man måste ju leva som en människa :-)
Glad Påsk
önskar
Wolfgang
Varsågod Wolfgang,
kopiera gärna. Jag har insett att räkmackor blir mycket bättre om man vågar använda lite kryddor. Bara självklara smaker som salt, peppar, dill och citrus. Inga konstigheter.
Hälsningar Lena
Glad påsk på dig Lena
//B-O
Tack LO,
ja det kan man nog kalla frossa om man beaktar priset på räkorna...men det var det värt.
Hälsningar Lena
Glad påsk
Tack Bengt,
du får nog också en del mums i helgen.
Hälsningar Lena
Trevlig helg
Marianne
Tack Marianne,
det var en höjdare.
Hälsningar Lena
Må gott i helgen!
Tack Nic,
jag känner ett visst behov av att göra ett inlägg om just äggen. Aftonbladet/Expressen brukar ha en tafflig bilaga men jag borde nog visa hur det går till. Vi får väl se...
Hälsningar Lena
Ha det gott sol i morgon.
Gun-Inger
Tack Gun-Inger,
det var en mättande goding.
Ha det gott ni också,
hälsningar Lena
Tack Stefan,
det var den.
Hälsningar Lena
Tack Göran,
och glad påsk på dej också.
Hälsningar Lena
Tack Margareta,
räkmacka kan verklige vara en höjdare.
Hälsningar Lena