En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Årets grillpremiär !

Eftersom vintern har smält bort och det skulle bli flera plusgrader i helgen tyckte vi det var dags att ta fram grillen. Vad passar då bättre än en hel färsk röding. Fisken fylldes med smör, lime, dill, salt och peppar.

Förpackad i halster.

Under tiden som grillbriketterna blir till glödande kol serverades en Cosmopolitan med ett litet tilltugg. Vi satt inne...

Briketterna brinner i ett plåtrör som ger perfekt glöd...

 

...och det uppstår en spektakulärt ljusshow när man häller ut de glödande briketterna i grillen.

På med halstret, ca 6 minuter på var sida. Fem minuter på var sida räcker på sommaren. Under tiden kokar amadinepotatis på spisen. Det är inte färskpotatis men den är helt OK mitt i vintern.

Snart klart.

Grillad röding med färska grönsaker och lime, kall sås smaksatt med dill, persilja och gräslök från egen trädgård (från frysen alltså), riktigt god kokt potatis och ett glas vitt vin. Årets grillpremiär började bra.

Hälsningar Lena

Inlagt 2016-01-31 11:09 | Läst 4597 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej,
Vilken härlig fest i bild. Där skulle man varit med.
Ha det bra
Bob
Svar från Lena Holm 2016-01-31 15:09
Tack Bob,
det blev mycket lyckat och det var ett tag sedan vi åt grillad röding.
Hälsningar Lena
Nu blir jag riktigt hungrig.
Så gott det ser ut
// Marianne
Svar från Lena Holm 2016-01-31 15:11
Tack Marianne,
det blev väldigt gott. Fisk blir väldigt bra på grillen.
Hälsningar Lena
Ser både gott och nyttigt ut. Skulle gärna smaka.
Sten
Svar från Lena Holm 2016-01-31 15:11
Tack Sten,
det blev mycket lyckat och hade du varit i krokarna så kan jag meddela att det blev en portion över. Någon av oss kommer att få en väldigt fin matlåda i början på veckan.
Hälsningar Lena
Wow, ser riktigt gott ut så det måste, som du skriver" vara en kanonstart på grillsäsongen! Bra fotat också :)
Ha det gott!
Svar från Lena Holm 2016-01-31 15:51
Tack Mikael,
det blev mycket gott. Fisk blir ofta riktigt bra på grillen.
Hälsningar Lena
Jag säger åter igen; mums!!!!! Det ser jättegott ut, och fina bilder tycker jag också du fått till! Som vanligt.
Själv har jag suttit inne och skrivit på inlämningsuppgifter sedan i torsdags, utan avbrott mer eller mindre och nu gapar mitt kylskåp suuuupertomt... :) Och magen knorrar....
Men nu är allt klart för den här kursen så nu blir det ett besök på pizzerian över gatan...och ett glas vin!

Må så gott!
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:42
Tack Lena,
pizza kan också vara riktigt gott någon gång ibland och jag hoppas du fick njuta av både den och vinet. Det har du förtjänat.
Hälsningar Lena
Som vanligt jättebra bilder och smakar det bara hälften så gott som det ser ut smakar det mums!/ Björn T
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:43
Tack Björn,
det blev mycket gott och röding kändes lite somrigt även om det finns i fiskdisken även på vintern.
Hälsningar Lena
Det ser mycket gott ut Vi köper ofta röding för det är en mycket god fisk Det går bra i ung det blir också gott med bladkryddor mm Ha en skön kväll : ) // Gert
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:44
Tack Gert,
visst blir röding gott även i ugnen och det är verkligen tätt att laga till.
Hälsningar Lena
Riktigt läckert ser det ut, fina blider, bon apetite! LO
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:44
Tack LO,
det blev riktigt lyckat.
Hälsningar Lena
Det vattnas verkligen i munnen när man ser dina fina bilder. Mums fillibabba! :-D //Mvh Patrik
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:45
Tack Patrik,
röding i halster blir aldrig fel.
Hälsningar Lena
Underbara bilder jag fick se nu...
Inget emot så gott det måste smakat.
Vilket kollage för ett kök...
Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:45
Tack Gun-Inger,
det här är både lätt och gott. Det går också mycket bra att lägga fisken i ugnen som Gert skrev om. Då är det ju mycket mindre pyssel att få ihop.
Hälsningar Lena
Mmm, du får det att vattnas i munnen. Och fisk dessutom, det äter jag alldeles för sällan, begriper inte varför. Jag tror minsann jag kan känna doften ända hit och tillsammans med dina bilder så skapar det en härlig 'vill smaka' känsla:)
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:50
Tack Ingemar,
då tipsar jag dej om att köpa en hel röding till nästa helg. Du behöver inte grilla den utan krydda med citrus, dill och smör samt salt och peppar. Lägg sedan hela fisken i ugnen, 200 grader i 20 minuter tror jag är ungefär lagom om man har varmluftsugn (225 grader i vanlig ugn). Vi äter alltid färsk fisk en gång på helgen. På vardagar får det bli fryst för jag handlar bara en gång i veckan.
Hälsningar Lena
Det känns verkligen lite som vår i luften med allt kvitter och ljus.
Blev riktigt hungrig av dina fina bilder!
Ses framöver!
Svar från Lena Holm 2016-02-01 18:52
Tack Ewa,
när grillen kommer fram känns det också lite vårlikt, fast nu vräker snön ner.
Hälsningar Lena