fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Vårljus:
Då blir det fint som snus med ljus och hus

Vårsolen lyste varmt och fint i går, fast luften den var kylig. Men det blir ett ljus jag inte kan motstå. Färgerna återvänder till världen och husen visar upp sig i fina vårkläder innan trädens löv skymmer sikten. Går man dessutom på en bred gata öppnar sig sikten mot de vårljussköna byggnaderna. Det är inte bara jag som uppskattar det:

Laleh vet hur fint det är på vårens första dag.
Lyssna gärna, det är en fin låt.

Vackra vårhus i vackert vårhusljus med fina lövfria trädskuggor.

Ljusreflexer kan sätta liv i en tråkig miljö och förgylla promenaden, en lek till förnöjelse och vederkvickelse för både öga och själ.

Ljusets förnöjelse,  som här där gatan fått revben.

Ljuset kan också köra med mer raka rör än bara diskreta reflexer, som här där det är direkt ljus som skurit sig en väg mellan husen. Som gjort för svartvitt, det fanns inga intressanta färger.

När jag nästan var framme vid Vaksala torg och Uppsalas nya kulturpalats såg jag mannen som just var på väg ut ur skuggan, det enda rätta en sådan här vårdag.

Svartvitt? Nej, jag ville ha kvar de färgnyanser i bilden som ger den rätta känslan av upplevelsen. De skulle försvinna om jag gjorde bilden svartvit. Inte bara försvinna, de försvann, jag testade och det blev inte den bild jag ville ha.

Men, ok då, jag visar väl den också

Samma bild, men ändå en annan bild.

För att riktigt få fröjda mig i reflektioner gick jag närmare.

Sedan gick jag in.

Vad dom gjorde där förstår jag inte riktigt.

Inlagt 2012-03-04 10:53 | Läst 1083 ggr. | Permalink

"Haha, rubriken fick mig att tänka på den gamla visan "Brännvin snus och mus..." eller "Brännvin snus och möss" som de uttryckte det i Radio Mosebacke för många år sedan. Jo, det återvändande vårljuset är en stor befrielse! Och visst fångar du det bäst i färg, tycker alltså jag."


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser ut som om de inte gillar paparazzis. :-)
Svar från janolof 2012-03-04 21:44
Aha, var det därför?
Haha, rubriken fick mig att tänka på den gamla visan "Brännvin snus och mus..." eller "Brännvin snus och möss" som de uttryckte det i Radio Mosebacke för många år sedan. Jo, det återvändande vårljuset är en stor befrielse! Och visst fångar du det bäst i färg, tycker alltså jag.
Svar från janolof 2012-03-04 21:48
Färgen är en viktig del av vårljuset, så det är klart att den ska vara med. Och jag är mer ute efter att fånga känslan, än av att dokumentera.