fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Ut i vida världen med en paus vid Slussen för att allt gick så fort

Morgonen var kall, i alla fall kallare än de senaste morgnarna och solen var låg och kastade skuggor och folk andades så det syntes, så varför då inte ta en bild när jag ändå väntade.

Sollentuna i morse, jag var på väg intill staden, med onödig stor vidvinkel , för skojs skull, så att det riktig syns hur långa skuggorna var. Nackdelen är ju att folk hamnar så långt bort, men det får man väl se som en kompositionsmässig utmaning, eller kanske som en lek med former.

Med läsplatta på pendeln.

Med en äldre pappersbaserad läsplatta.

När jag kommit till Centralen verkade det nästan som jag hamnat mitt i tjurrusningen i Pamplona

Vem kommer först till tunnelbanan?

När jag närmade mig Slussen upptäckte jag att jag var tidigt ute, så jag hoppade av tåget för ett uppehåll. Det fanns ju ingen anledning att komma för tidigt till tandläkaren och sitta där och vänta, när man lika gärna kan strosa omkring här nere i den undre världen. På tio minuter hinner man ju gå nerför trapporna, gå fram och tillbaka på perrongen, ta några bilder,  och gå upp igen.

Efter den dentala behandlingen sökte jag mig mot Södra station, för att hugga ett pendeltåg och ta mig norrut igen. Givetvis gick det att fotografera även under den promenaden.

Fotograf på smygjakt?

Smygjakten fortsätter visst...

Idag var det Lumix G2 och 9-18 mm zoom, som fixade bilderna.

Inlagt 2012-03-06 19:27 | Läst 1220 ggr. | Permalink

"Det var rätt ord för stressen på Centralen, tjurrusning! Försöker undvika det stället så mycket jag kan. :-) Frågade du om lov, och/eller var det nån som sa nåt när du plåtade på pendeln? //ewa"


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var rätt ord för stressen på Centralen, tjurrusning! Försöker undvika det stället så mycket jag kan. :-)
Frågade du om lov, och/eller var det nån som sa nåt när du plåtade på pendeln?
//ewa
Svar från janolof 2012-03-07 06:36
De var ovetande om vad som hände, jag satt på min plats och fotade, medan de var ovetande om vad som hände utanför deras värld.
Första bilden med skuggorna och "röken" tycker jag är spännande!
Tror nog att du har sedan smyfotograferat en aning... ;-) Det där som kan bli förbjudet om syftet är att kränka. Här är det dock ganska uppenbart att ditt syfte har inte varit att kränka någon. Möjligen om någon kan känna sig kränkt av hur vidvinkeln förvränger ens vackra nuna.

Jämförelsen med Pamplona är ganska träffande!
Svar från janolof 2012-03-07 06:39
Smög inte direkt, kameran var inte osynlig, men de såg inte vad jag gjorde.