fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Regnet kom så det var tur att vi gick in
men sedan gick vi ut igen

Molnen och regnet hängde hotande i luften när det närmade sig startdags för stämman och under en kort stund visste ingen vare sig ut eller in och alla undrade hur det skulle bil. Det blev inne. Instrumenten fick råda, de är ju inte så förtjusta i regn och tur var det för regnet kom, inte så länge och inte så mycket men tillräckligt för att inte vara ute.

Munspel och nyckelharpa på logen vid Väsby kungsgård i Sala. Ljuset var snålt därinne och för den här bilden gäller  ISO800, bl 2, 1/8 s, och fri hand. Bra med bildstabilisering, för jag antar att den var på.

Publiken klämde ihop sig på loggolvet och jag försökte klämma ihop dem i en bild med vidvinkeln (motsvarande 24 mm på fullformat). Här föll mera ljus in, så det blev faktiskt  1/45 s.

Regnet varade inte så länge och snart började människorna komma fram ur skyddande skrymslen och vrår, så då passade jag på att försöka fånga in dem.

Avvaktande utanför logen.

Spanar försiktigt mot himlen. Hur ska det bli med regnet?

"Varför plåtar du oss?"

"Svart och rött går så bra ihop, ni och rödfärgen"

"Det ska vara för det då ..."



Folk har trevligt ...


... och  det är väl det viktigaste.

Instrumentsnack blir det ofta när spelmän möts.

Under det stora trädet kan man få lite skydd, men blir det buskspel då?

Under tiden har dansarna kommit igång inne på logen

Här är exponeringstiden nästan 1 s, så jag antar att jag ställde kameran på en pall och inte körde på fri hand.

Så småningom hade fikakön växt framför Väsby kungsgård (med anor från Gustav Vasas tid som regent, han behövde silvret från silvergruvan till statsfinanserna).

Alla bilderna i det här inlägget är tagna med en kompaktkamera, Samsung EX1, i raw-format och sedan framkallade i Lightroom. Jag håller fortfarande på att "kör in" mig på den.

.

Inlagt 2012-08-06 12:00 | Läst 1055 ggr. | Permalink

"Trevligt med bilder från stämman!"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket trevligt reportage med många fina bilder. Inomhusbilderna blev alla mycket bra med den goda stämningen i behåll. Gillar särskilt den första bilden. Lightroom är toppen!

/Torbjörn
Svar från janolof 2012-08-06 14:08
Tack för dina vänliga ord. Det hade kunnat gått att få fler och bättre bilder inomhus om jag hade tagit mig tid, men nu hade jag ju annat att göra också och tog dessa mest i förbifarten.
Trevligt med bilder från stämman!