fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Konst

Jag närmade mig konsten lite långsamt, genom att fånga en vattenkonst i Bergen, för det var ju där jag hamnat och hade en dag på mig innan det var dags att träffa dottern, som var på jobbet.

Ett hus av glas, ljus, vatten och speglingar, nästan som ett collage, men i så fall ett verkligt sådant, för det är en bild tagen i en enda exponering

Jag närmade mig konsten genom att skapa egna kompositioner, men också genom att fysiskt närma mig konstmuseets fem byggnader. Lite svåröverskådligt till att börja med, innan man fattat att hus med lilla banderoll är en museibyggnad, att samma biljett gäller alla fem under samma dag, att husen är numrerade 1-5, men inte står i den ordningen rent fysiskt och att de har olika öppettider.

Aha, lila banderoll på huset där till vänster, en museibyggnad! I förgrunden min egen komposition med inbyggda reflektioner.

Jag hade ingen aning om att Bergen hyste en sådan konstskatt. Jag måste återvända dit nästa gång jag är i Bergen, för det behövs fler besök för att smälta rikedomen och mångfalden i tidsåldrar, uttryck och konstnärsnamn.

Titta på konst.

Inlagt 2013-09-24 14:06 | Läst 1365 ggr. | Permalink

"Bergen har nog mycket att erbjuda! =)"


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bergen är en trevlig stad och trots en massa vatten ser det ut som du har lyckats undvika regnet.
Bergen har nog mycket att erbjuda! =)