fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Fortsatt gårdagslunk i jpg-takt med liten kamera och bättre förutsättningar än i förra inägget

1.

Motiv och bilder som jag valt i förra inlägget var bitvis lite udda och knepigare än det  kanske är  vid normalfotografering.Jag är övertygad om att  flera  av bilderna hade kunnat bli bättre om jag valt råformat , med de större marginaler som finns då.

Men jag tog ju också jpg- bilder under  mer normala förhållanden, kanske för att förvissa mig om att det går. Fast det vet jag ju att  det gör. Innan jag stötte på Lightroom och  rå-format  satt  jag och kämpade  med jpg-filer, men det var när jag var yngre och fingerfärdigare. De första fem bilderna här har bara  fått en liten touch av exponerings- och kontrastreglagen, innan de  hamnade i bloggen.

2.

3.

4.

5.

Den här är liiite mer bearbetad i och med att den tappat färgen, men den var OK även med.

Här blev det  dock tuffare. Är övertygad om att en rå-fil kunnat ge bättre resultat, inte minst mer detaljer  i det mörka. men lite bild blev det kvar, trots rejäl beskärning

Den här lät jag passera Efex-pro för att bli presentabel.

Och varför gör jag då såhär om jag redan  är övertygad  om att raw är bäst, enklast  och bekvämast?

Inlagt 2016-05-21 17:55 | Läst 2063 ggr. | Permalink

"...bara för att man måste pröva alla sätt, och lära känna sin utrustning. Det ser ju bra ut (säger en som nästan bara fotar i jpg)."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
...bara för att man måste pröva alla sätt, och lära känna sin utrustning. Det ser ju bra ut (säger en som nästan bara fotar i jpg).
Svar från janolof 2016-05-21 21:25
... eller bara för att ha något att blogga om...
Tack/j-o
Det är bra att testa gränser :-)
Svar från janolof 2016-05-21 21:53
Jo,lite så är det