fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Det var inte bara Bengt som gick till fotoaffären...

Hörnet vid Ellens, där kunde man se om någon av de stora farliga grabbarna var ute på trappgränden eller om man skulle våga sig dit. Men det var länge sedan, vid tiden för Ungern-revolten och Suez-krisen, när Ellen själv stod bakom disken i bageriet och  före sputnikens debut på himlen.

Mattia och Micke som hänger i hörnet den här gången ser inte så farliga ut, så jag vågar plåta dem. Men tittar man på kamerorna de har verkar de ha stått här länge, kanske sedan den där gången för länge sedan.

De hade dock inte vuxit fast i kullerstenarna utan  gick  längs Hornsgatan, den  spännande vägen västerut i det besvärliga motljuset.

Motljuset vid Svenska Kort.

För att slippa motljuset gick de in i affären, Eller fanns det andra skäl?

De kanske gick dit för att alla andra gick dit, för att hänga en stund och samtidigt slippa det hemska motljuset, det som har förstört för så många fotografer.

Datorn verkar ha ett spännande innehåll. Häftiga sportbilar? Kameror?  Jag tror båda sakerna var på tapeten, om jag inte minns fel, men inte båda samtidigt.

Micke fröjdas över alla prylarna, eller letar han bara efter en plats att sitta på?

Skönt att sitta när man är trött. Det är inte alla fotoaffärer som har biografstolar till kunderna.

Men så kommer ett befriade skratt.

...och då känns det skönt igen...

...och har de inte gått hem än, så sitter de nog kvar ännu.

Inlagt 2011-05-24 23:57 | Läst 1635 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag kommer att tänka på Åmål, där den sista fotoaffären stängt. Vilken eländig torka! Till och med i vår lilla stad finns en liten fotoaffär, fastän den inte säljer några spännande kameror. Den där skylten "Vi säljer Kodak" är inte så löftesrik för den som vill titta på kuliga grejer. Men skenet kanske bedrar?