fotografering (och annat?) med ddarriga händer

En afton, dagen före en afton, på väg hem från Sala
Bilder som är vare sig skrala eller fenomenala

Jag hade skjutsat sonen till Sala, dagen före midsommarafton, då halva Sverige skall till Dalarna. Vi åkte tidig eftermiddag från Stockholm och undvek trafikstockningar, men på vägen hem var de stillastående köerna kilometerlånga på motorvägen, i motsatta riktningen. Jag var glad att jag åkte åt rätt håll.

Dessförinnan hade jag snirklat lite på småvägar för att undvika att möta masrallyt. Aftonen var lugn och skön, men inget var tillräckligt lockande för mit fotoöga. Inte förrän jag såg ett kyrktorn sticka upp ur lövverket på en kulle.

 

Omgiven av frodig midsommargrön gräsmatta verkade kyrkan sova sin  törnrosasömn. Spåren av användning var små, gräset var knappt trampat, och ingen grusgång ledde fram.

 

Hur ofta öppnas den här grinden?

 

Fönster har jag ju svårt att låta bli...

...speciellt när det aftonsolsröda kapellet speglar sig.

 

Så är det mitt obotliga intresse för former...

...som gjorde att jag bara måste fånga dessa sköna linjer. Den som vill kan ju också fundera på ljuset kring kyrkan i kontrast till mörkret under lövsträden i  bakgrunden.

 

Bilderna tagna med min Olympus PEN EP-1+zoom, eftersom jag råkade ha den med mig i bilen, men det här är helt klart bilder jag hellre tagit med stora kameran och rejäl spegelreflexsökare. Tror jag kunde fått ur mer av motivet då. Inte bara på grund av sökaren.

På ett sätt är alltså dessa bilder ett led i utforskandet av PEN:ens förmåga (och mitt hanterande av den). Jag börjar ana att mycket av mitt fotograferande handlar om just det: utforskande. Då hjälper bloggandet till, för det är många saker jag förstår och inser när jag ska formulera mig.

 

Trevlig midsommar på er alla!

Inlagt 2010-06-25 11:14 | Läst 1674 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Intressant att se vad du kan göra med din Pen. Egentligen är det ju inte mest spännande att jämföra den med en SLR utan med en billigare kompaktkamera (typ Point and shoot). Naturligtvis är den bättre (eller rent av mycket bättre), men så mycket bättre att den motiverar prisskillnaden? Sedan kan man fråga sig om bildkvaliteten är ungefär densamma på alla dessa avancerade kompaktkameror. (Läs: Leica X1 :-))

Instämmer i att bloggandet är en suverän metod att komma underfund med vad sjutton man egentligen håller på med! :-)