fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Vit Lucia i år, eller inte? Och en vit december.

Snön som föll på marken avlöstes av varmare luft och har gett oss gröna gräsmattor, i alla fall där jag är, så på det sättet blir det en grön Lucia där jag är. Men jag drabbas inte, mina barn är vuxna och har flyttat en bra bit bort, och jag jobbar inte längre, så det ingår inte längre i arbetsuppgifterna att äta pepparkakor.

Jag har heller inga färska snöbilder i min pipe-line, så jag tar en från en 43 år gammal  december, när vi skulle ut och tälta. Kanske inte precis på Lucia-dagen, men ungefär så dags.

Grabbarna på 4.e kompaniet skulle ut och cykla och vi från 1.a kompaniet fick öva att vara plutonsbefäl. Själv slapp jag cykla.Jag hade klämt in mig på ett av de två fordon vi hade, men mest fick jag hoppa av och på och hjälpa grabbarna när de körde kull, eller helt enkelt hasade ner i diket med cykel och utrustning.

Men först hade vi åkt tåg. Inte 1:a klass direkt. Inte ens 3:e. Godsfinka!

Det var både mörkt och kallt. Utom kaminen, den var glödhet.

.

.

Även i tälten  behövdes värme.

Men det var nog inte  Lucia, för grabbarna är fel klädda. Jag såg i tidningen, eller var det i något web-baserat nyhetsmedia,  att man i en del skolor infört en dress code för grabbarna, alla ska vara vita, inga tomtar är längre tillåtna.

Så kanske blir det en vit Lucia även utan snö.

Inlagt 2013-12-12 13:10 | Läst 1179 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Brrr minnena kommer tillbaka när jag ser dina bilder idag! I Boden var det smällkallt så det var tufft för oss Stockholmare! Ha det gott och dina minnesbilder är kul!
Svar från janolof 2013-12-12 18:32
Ja, du hade det säkert kyligare. Det var en förhållandevis mild vinter det här året, men den smällde till lite vid just den här övningen
Fyra man fixar veden, en sågar, en håller i, en ser på och en fotar. Kul bild;)

/Stephan
Svar från janolof 2013-12-15 10:06
Tack!
Fast min uppgift var inte att fota, utan att se till att det var några som kunde göra det och att det blev gjort
Fascinerande bildreportage från den numer försvunna gamla lumpen. Saknar vi den? Inte jag i alla fall! Kanske en ny affärsmöjlighet för SJ, att erbjuda ungdomar att åka godsfinka? :-)
Svar från janolof 2013-12-15 10:11
Alla gamla överflödiga godsvagnar är nog bortrationaliserade. På den tiden ingick de i den stora beredskapsorganisationen.
För mig innebar lumparåret ett välkommet avbrott i studierna.