fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Häromdagen

Dröjandet vid detaljerna skrev jag om i förra blogginlägget, men vad har det för likhet med den här bilden? Hur stor får en detalj vara? Eller är det dröjandet som är det väsentliga?

Lite närmare, lite senare, lite rörigare, med en blåbuss mitt i smeten.

Jag inser nu att om jag dröjt mig kvar där jag stod, hade jag lite senare kunnat fånga blåbussen på vägen i förgrunden. "Tänkte inte på det..." Och nu efteråt kan jag inte vrida tiden tillbaka, bara spekulera i vad som skulle kunna ha hänt. Men är det intressant att dröja kvar vid det som inte hänt?

Dröjandet och detaljerna. Kanske är dröjandet viktigare än detaljerna. Kanske är de stora kranarna på bilder bara detaljer i storstadens tillväxt. Börjar man spekulera kan man lätt gå vilse i tankegångarna. Kanske var det helt enkelt bara så att kranarna råkade stå i ett någorlunda harmoniskt läge, och då blir det ett kvardröjande vid en detalj i det stora hela.

Min blick  dröjde sig i stället vid andra detaljer.

Det var efter det stora regnet.

Ett telefonsamtal...

... en detalj eller en bagatell i det stora hela.

När jag kom hem igen.

Ett ögonblick i tiden

I svartvitt eller färg...

Inlagt 2013-09-18 08:58 | Läst 1295 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kan du inte gå tillbaka och dröja och se vad som händer då? Själv orsakade mitt dröjande idag (på väg hem) att en fotograf fick syn på mig och vi språkade en stund. Detta möte hade inte ägt rum om det inte hade varit för dröjandet och det faktum att jag hade en kamera i handen! Mycket kan hända!
Jag har upptäck att mitt påtvingade dröjande gång numera gör att jag hinner se så mycket mer än förr då jag hastade iväg med lätta steg. Nackdelen är väl att om båda händerna är upptagna finns det inget utrymme för någon kamera.
Så dröjandet ger fler intryck.