fotografering (och annat?) med ddarriga händer

Jag var ute och provbromsade inför hemfärden och hittade på köpet vägen jag missade i höstas.

Jag ville fotografera bron  när jag var där i höstas och såg en kulle som skulle  kunna vara lämplig utsikts- och fotopunkt, men kunde inte hitta vägen dit bland alla klöverbladssvängar vid broändan, men nu såg jag av en händelse, när jag kört fel, var man skulle åka. Misstag lönar sig ibland.

Klöverbladssvängarna och misstaget förde mig till den här positionen, som inte var fy skam. Det är nog vare sig den längsta, största, vackraste eller mest imponerande bron i Norge, men den ligger nära dotterns boning och var därför den bekvämaste för mig, en lagom utflykt för mig och bilen, för att testa den inför hemfärden till Sverige.

.

.Jag hittade inte bara fotovinklar för bron, utan även andra lämningar. Krigsminnen.

Nu kommer färgbilderna

Jag hade valt att resa med lätt  packning på flyget till Bergen, så jag hade bara  min Olympus Ep-1 + 17 mm/2.8 med på färden, men inte bara för vikten utan även för nöjet i en enkel utrustning.

.

.

Och när dottern kommit hem rullade vi så småningom  iväg

För en svensk att köra en svensk bil i Norge är inga problem, så länge man inte är mantalsskriven där (eller vad det heter på norska). När man väl är fastboende måste man betala norsk accis, och den är skyhög i förhållande till bilens värde, så det är bara att glömma.  Alltså kunde dottern inte längre använda den gamla Saaben  och den har stått där och  vilat sig i den härligt salta atlantluften. Lyckligtvis stod fortfarande jag som ägare, annars hade det skitit sig totalt, men nu kunde vi köra hem bilen tillsammans, för om jag är i Norge med min bil, får hon hjälpa mig att köra, eftersom jag bor i Sverige.  Juridiska irrgångar och spetsfundigheter?

Alltså blev det en road trip för oss, om det nu kan kallas road trip på norska fjällvägar.

.

Inlagt 2013-07-11 08:17 | Läst 1129 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Norge är vackert och bygga broar det kan de. Spännande bro hittade du här och även en hel del andra intresanta fotovinklar.
Verkar vara en sak för en jurist att reda ut det där med bilägande och körande i Norge.
Svar från janolof 2013-07-11 08:51
Accisen på bilar är hög i Norge och bilar är dyra (även med norsk lön)...