En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Mera snö

Idag blev det en lunchpromenad hemma och det var vackert vitt överallt. Jag passerade ett av mina favoritställen.

Det här är ett annat ställe som ni nog har sett förut. Ingen hade gått där när jag kom förbi.

På en kulle stod en rejäl snögubbe. Den största jag sett på länge. Den verkar nöjd. 

Här kan ni se ungefär hur stor den var och de måste ha haft hjälp av någon vuxen att lägga upp huvudet. Det var förstås barn med pulkor i varenda sluttning. Bara det minsta utförslut och vips var någon där på någon liten stjärtlapp och kasade iväg.

En koltrasthona försöker överlista foderautomaten avsedd för småfåglar. Hon kom åt fröna efter några försök. Honorna brukar ha lättare för det än hannarna, åtminstone de som försöker äta ur våra automater.

Så här vackert var det i skogen vid lunchtid. Nu har det vräkt ner snö sedan ett och vi har precis varit ute och skottat. SMHI har utlovat regn hos oss i natt men sedan mer snö och kallt. Blir det riktig vinter nu? Det känns som en evighet sedan.

Hälsningar Lena

Inlagt 2021-01-11 18:17 | Läst 698 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Lena H.
Det ser vackert ut när det ligger så vid dig. Det vi fick häromdagen har för länge sedan försvunnit och det regnar och regnar. Så jag stannar inomhus. Utbredd frost lovas både under dagen och på natten de närmaste dagarna OCH snö. Då måste vi se om det är något som stannar kvar.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Lena Holm 2021-01-13 07:06
Tack Erik,
jag tycker gott att det kan få vara snö ett tag i januari. Det blir ljust och vackert. Vi fick regn på snön och nu är allt stenhårt. Idag kommer det visst mer snö. Vi får se hur det utvecklar sej.
Hälsningar Lena
Fina snöbilder...och såhär på bild älskar jag snön mest. På andras och mina egna =)
Men hoppas det får bli kvar ett tag, det bör ju ha varit kramsnö för att få till snögubben.
Svar från Lena Holm 2021-01-13 07:04
TAck Lena,
det blev kramsnö och tyvärr också regn den natten. Snögubben har fallit men det kommer mer snö idag och sedan blir det betydligt kallare. Jag tycker det kan få vara snö ett tag, åtminstone i januari. Det blir så ljust och vackert.
Hälsningar Lena
Hej,
Första bilden är så skön. Gräset och snö bildar ett så fint mönster.
Ha det gott
Bob
Svar från Lena Holm 2021-01-13 07:02
Tack Bob,
jag återkommer ofta till den platsen, i synnerhet vinter och tidig vår.
Hälsningar Lena
Det må jag med tycka det var en smärt lång snögubbe. De brukar var lite kortare
och runda om magen.
Nu har du väl fått snö så du är nöjd.
Det blir sköna bilder men är kallt om händerna eller?
///Gun-Inger
Svar från Lena Holm 2021-01-13 07:01
Tack Gun-Inger,
tyvärr kom det regn på natten och snögubben föll ihop. Den hade nog klarat sej bättre om den varit kort och rund. Nu är det dock kallt och det ska snöa mer idag. Till helgen ska det blir -19 grader, då blir det riktigt kallt om händerna.
Hälsningar Lena
Fasiken vad snyggt det blev, första bilden..Gillar skarpt det guldgula och dom mörkare träden mot snön.
Dessutom en snygg komposition..
Den snögubben skojar man inte bort :)
Mvh/Gunte..
Svar från Lena Holm 2021-01-13 06:59
Tack Gunte,
just platsen för första bilden går jag ofta förbi, särskilt på vintern och tidig vår. Det är fint där, både i färg och svartvitt. Snögubben säckade ihop när det kom regn men det blir visst mer snö idag.
Hälsningar Lena
Det var en mäktig snögubbe och vackra vingpennor hos koltrastarna och de snöklädda barrträden på sista bilden är jättefin.
Ha det gott/Stig
Svar från Lena Holm 2021-01-13 06:58
Tack Stig,
under gårdagens töväder och regn rasade halva gubben men idag kommer det mer snö. Det blev fint med koltrastarna för lite solljus kom fram bakom mataren precis då.
Hälsningar Lena
Visst blir det fint med snön, mjukt och vackert ljus! Första bilden gillar jag särskilt, precis som koltrasthonorna! Hälsningar/ Björn
Svar från Lena Holm 2021-01-13 06:56
TAck Björn,
första bilden är ett ställe jag gärna återkommer till när jag är ute och går i Knivsta, i synnerhet på vintern och tidig vår. Koltrasthonorna fick jag syn på i en trädgård en bit hemifrån. Det fina var ju att solen lyste upp bakifrån just då. Vår matning får ingen sol så här års.
Hälsningar Lena
Fina blandade vinterbilder! Visst är det härligt nu när det kommit lite snö. Idag ska det bli väldigt fint väder enligt SMHI. Snö och sol inte helt fel. Brukade inte du förlänga sittpinnen för koltrastarna?

MvH
Johnny
Svar från Lena Holm 2021-01-13 06:54
Tack Johnny,
det blev sol men jag jobbade och hann bara gå ut en kort sväng. Det var vackert men det blev inga bilder. Vi har en matare med förläng pinne som koltrastarna använder, i alla fall honor. Vi har också försökt sätta en längre pinne på en annan matare men den fungerar sämre, dock är det ett par koltrastar som testat den och även lyckats äta. Honor det också. Mataren på bilden är inte vår, jag såg den i en trädgård jag passerade.
Hälsningar Lena