En blog om undervattensfoto i första hand, men livet pågår ju även mellan dyken...

Helgen har varit god

För två veckor sedan var det hummerpremiär och någon gång under hösten brukar vi passa på att äta av dessa läckerheter. Priset brukar avgöra när det inträffar. Uppsalas bästa fiskhandlare hade färsk svensk hummer, nykokt i butik, när jag handlade i torsdag och för ett bättre kilopris än jag upplevt på länge. Fredagsmiddagen var given. Vad som ytterligare förgyller en sån måltid är att den inte kräver någon tillagning. Bara att värma baguetten och pressa vitlök i det smälta smöret.  

Fredag efter jobbet och man kan ta det extra lugnt. Köket är knapp öppet men lyckas i alla fall åstadkomma några ostfyllda jamaica bell chili och en negroni toppad med prosecco. Bob vill nog helst ha sin negroni enbart med is, men vi tycker att det här är ett gott alternativ som man kan sitta och njuta av länge.  

Middagen är serverad. Vi sitter länge till bords,... till sista bensegmentet är avnjutet på sitt innehåll. 

Resten av helgen var vi i svärföräldrarnas sommarstuga för att tömma och stänga ner den inför vintern. Det handlade ffa om att stänga av vattnet och tömma ledningar, varmvattenberedare etc, eftersom stugan inte har någon värme på vintern. Vi fick också en trevlig lördagskväll med god mat och samvaro i stugan.

Flakmoppen skulle också förberedas för vinterförvaring.

Här demonstrerar min sambo hur man ska rullar ihop en slang för att man enkelt ska kunna dra ut den vid nästa tillfälle, utan att den "korvar sej" och gör motstånd. Jag erkänner att det här var något som jag inte ägnat en tanke förut, men att det var ett ganska självklart grepp när jag såg honom göra det.  

Utan att jag egentligen tänkt så mycket på det fanns det ett gemensamt färgtema när jag tittade på bilderna från helgen. Ni har säkert också sett det. Till och med naturen var i samklang med temat. 

Nu börjar en ny vecka.

Hälsningar Lena

Inlagt 2024-10-06 20:23 | Läst 73 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
härligt med skaldjur
tittade själv på en färsk krabba idag, onsdag tänkte jag
/inger
Svar från Lena Holm 2024-10-06 21:01
Tack Inger,
vi åt färsk krabba förra fredagen. Den är ju lika lätt att servera som hummer och hör absolut hösten till.
Hälsningar Lena
Trevligt reportage m fina bilder! Du verkar ha en vältränad gom och duktiga smaklökar. Själv föredrar jag havskräftor!
Svar från Lena Holm 2024-10-06 21:03
Tack Sven,
havskräftor är också väldigt gott och det brukar vi äta när vi är på västkusten och dyker. Vår favoritställe brukar ha det som lördagsmiddag under sommaren och tidig höst, fram till hummersäsongen börjar.
Hälsningar Lena